Gehavend Ajax ten onder bij terugkeer AZ in Alkmaar
Datum: 15-12-2019  Bron: ajax.nl
Een zwaar gehavend Ajax heeft de topper tegen de nummer 2 AZ met 1-0 verloren. Een doelpunt in de laatste minuut van Myron Boadu betekende de 3e nederlaag voor Ajax op rij.

Het was eveneens de 3e wedstrijd op rij waarin Ajax niet wist te scoren. Kansen konden ook niet in overvloed te worden genoteerd. Door de nederlaag ziet de Amsterdamse ploeg AZ op gelijke hoogte komen in de Eredivisie. Omdat het doelsaldo van Ajax wel beter is dan dat van de Alkmaarders, blijft de ploeg van trainer Erik ten Hag koploper.

Moeilijke puzzel
Ten Hag moest een moeilijke puzzel leggen voor het laatste competitieduel van 2019 op vreemde bodem. Een groot aantal basisspelers moest de topper bij AZ aan zich voorbij laten gaan. Sergiño Dest, Daley Blind en Nico Tagliafico ontbraken in de startopstelling. Van het drietal viel alleen Tagliafico nog een paar minuutjes in, maar het was duidelijk dat het gemis van deze namen bovenop de blessures van David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad een nieuwe domper was voor de al zo geplaagde ploeg.

'Onverstoorbaar zijn'
Ten Hag reageerde vooraf op de blessuregolf die zijn team parten speelt: “Dit is niet de opstelling waarmee we de laatste maanden hebben gespeeld nee, maar dit zorgt niet voor onzekerheid. We moeten onverstoorbaar zijn en volle bak erop gaan.”

Beter lot verdiend
Ajax leek lange tijd met een punt weg te komen in het voetbalgevecht. Na doelpuntloze duels tegen Willem II en Valencia hoopte heel Ajax weer eens het net te kunnen vinden, maar heel veel kansen kregen de Amsterdammers in het winderige AFAS Stadion niet: een schot van Veltman (zijnet) en een bal voorlangs van Van de Beek waren de grootste wapenfeiten. Bij die laatste kans was een mooie aanval van Ajax, via Álvarez en Huntelaar, vooraf gegaan, die eigenlijk een beter lot had verdiend.

1-0 in 90e minuut
In de tweede helft kreeg het spelbeeld nauwelijks een ander aanzicht. Dat de automatismen ontbraken, mocht niet als excuus dienen, maar was wel een feit. Kansen waren in dit voetbalgevecht ook nu schaars en eigenlijk kwamen alleen Klaas Jan Huntelaar, Perr Schuurs en Nico Tagliafico enigszins in de buurt van een treffer. Ook AZ grossierde niet in mogelijkheden, maar scoorde op de valreep via Myron Boadu - die de verder goed spelende Schuurs klopte - de winnende treffer: 1-0.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20