Willem II profiteert optimaal van offday Ajax
Datum: 07-12-2019  Bron: ajax.nl
Ajax weet weer hoe het voelt om een Eredivisie-wedstrijd te verliezen. De ploeg van trainer Erik ten Hag moest vrijdagavond zijn meerdere erkennen in de verrassende nummer 4 van de ranglijst, Willem II. De Tilburgers wonnen in de Johan Cruijff Arena met 0-2.

Waar Ajax afgelopen zondag tegen FC Twente nog een 2-0-achterstand omboog in een 2-5-zege, lukte het tegen Willem II niet om een comeback te realiseren. De thuisploeg creëerde veel minder kansen dan in de voorgaande wedstrijden. Willem II maakte dankbaar gebruik van de Amsterdamse offday en bracht Ajax de 1e competitienederlaag toe van het seizoen. De laatste keer dat Ajax in de ArenA een Eredivisie-duel verloor was op 5 november 2017 (FC Utrecht).

Penalty
Kort voor de rust ging het mis toen rechtsback Sergiño Dest voormalig Ajacied Ché Nunnely onderuitgleed voor de neus van goalie Andre Onana. Scheidsrechter Kuipers wees naar de stip en Willem II-aanvaller Mike Trésor Ndayishimiye profiteerde (0-1). Ajax had toen slechts enkele speldenprikjes uitgedeeld, maar overtuigde allerminst.

Wellenreuther heerst in de lucht
Na de hervatting ging Ajax fel van start, maar grote kansen leverde dat niet op. Een schot van Hakim Ziyech verdween naast en invaller Siem de Jong kopte recht in de handen van Willem II-keeper Timon Wellenreuther. De Duitser heerste in de lucht en maakte veel Amsterdamse aanvallen onschadelijk.

Ajax slaagde er simpelweg niet in de Tilburgse defensie te kraken en moest nog een tegentreffer slikken. Weer was een ex-Ajacied betrokken bij het doelpunt. Invaller Damil Dankerlui verschalkte Onana met een schuiver in de verre hoek (0-2). Ajax ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar kwam niet meer tot scoren, al raakte Donny van de Beek in de 90e minuut nog wel de lat.

Valencia volgende opponent
Dinsdag moet Ajax weer aan de bak. Dan wacht het beslissende UEFA Champions League-duel met Valencia. Opnieuw is de Johan Cruijff ArenA het decor. De clash met de Spanjaarden begint om 21:00 uur.