Ajax buigt 2-0-achterstand om in ruime zege
Datum: 01-12-2019  Bron: ajax.nl
Ondanks een vlotte 2-0-achterstand heeft Ajax toch een ruime 2-5-zege geboekt bij FC Twente. Noa Lang was bij zijn basisdebuut de grote man door 3 keer te scoren. Invaller Klaas Jan Huntelaar maakte de andere 2 doelpunten.

Zonder Zakaria Labyad, die een blessure opliep bij Lille, maar met Hakim Ziyech, trad Ajax aan tegen FC Twente. Ziyech moest woensdag in Frankrijk met een armblessure van het veld, maar was dus gelukkig genoeg hersteld om tegen zijn oude club in actie te komen. Lang kreeg zijn 1e basisplaats in de Eredivisie.

Slechte stats
Ajax had de taak de recente statistieken tegen FC Twente – 5 achtereenvolgende uitduels in Enschede zonder zege – een positiever aanzien te geven. Maar FC Twente deelde, ondanks een optisch overwicht voor Ajax, snel 2 ferme tikken uit. Keito Nakamura scoorde van buiten het strafschopgebied de 1-0. En nog geen 5 minuten later maakte Aitor er 2-0 van. Beide keren was balverlies op het middenveld debet aan de tegentreffer.

3e tegenvaller binnen half uur
Een 3e tegenvaller was het uitvallen van Quincy Promes in de 26e minuut. Klaas Jan Huntelaar was zijn vervanger. Ajax, dat met 70-30 procent veel meer balbezit had dan het felle FC Twente, deed in de 31e minuut iets terug. Lang joeg de bal hard achter Twente-doelman Joël Drommel. Tot de rust veranderde niets meer aan die score. Ajax had deze wedstrijd een zeer effectief elftal tegenover zich dat de ruimte die er lag, uitstekend wist te verzilveren.

Weer Noa!
Maar in de tweede helft bleek Ajax veel te sterk om tegen te houden. De ploeg van Erik ten Hag bleef rustig onder de achterstand en poetste die in de 51e minuut helemaal weg. Weer was het Lang, die na een mooi overstapje van Huntelaar raak schoot, 2-2.

Ajax 1 volgt Jong Ajax met uitslag
Ajax wilde meer en kréég meer. Huntelaar joeg de bal in de 61e minuut kiezelhard in de kruising: 2-3! Twente hielp in de 70e minuut ook een handje mee om de score op te voeren: Drommel wilde de bal wegkoppen, deed dat tegen de rug van oud-Ajacied Xandro Schenk en Lang was er als de kippen bij om de 2-4 binnen te werken.

In de blessuretijd kwam er zelfs nóg een treffer bij. Huntelaar tilde de stand naar 2-5. Opvallend genoeg ook de uitslag van vorig seizoen. Toen was het echter Jong Ajax dat in de Keuken Kampioen Divisie afrekende met FC Twente.