Ajax dit keer wel ruim langs Heracles
Datum: 24-11-2019  Bron: ajax.nl
Ajax heeft het thuisduel met Heracles eenvoudig met 4-1 gewonnen. Nu kan de focus op de belangrijke uitwedstrijd tegen Lille, van aanstaande woensdag.

Zo’n abc-tje als men vooraf wellicht verwachtte, was het duel met Heracles aanvankelijk niet. Heracles putte klaarblijkelijk moed uit de statistieken van de laatste 4 duels met Ajax waarin de Amsterdammers slechts 1 keer als winnaar uit de bus kwamen. De ploeg van trainer Frank Wormuth begon met lef en zette de thuisploeg in de beginfase een paar keer te kijk. Dat leverde, mede dankzij goed keeperswerk van Andre Onana, geen treffers op voor de Almelose ploeg en ook Ajax sprong niet heel zuinig om met de kansen.

Promes opent score
Maar in de 26e minuut was het wel raak! Een prachtige aanval over rechts vond dankzij een uitstekende pass van Hakim Ziyech zijn eindbestemming bij Quincy Promes. Net als uit bij Chelsea kopte de aanvaller raak: 1-0. Het was alweer zijn 9e Eredivisie-doelpunt van dit seizoen. De eerste helft verzandde daarna in slordigheden van beide kanten en Ajax kon het meest tevreden zijn met de 1-0 op het scorebord bij rust.

In de tweede helft was Ajax wel beter dan Heracles en drong vanaf de aftrap aan op verdubbeling van de stand. Na diverse mogelijkheden was het in de 56e minuut raak. Daley Blind passte goed op Zakaria Labyad die zijn sterke optredens tijdens trainingen, in oefenduels en in de vorige wedstrijd tegen Utrecht, eindelijk bekroonde met een goal.

Florerende tandem
Vier minuten later was het al 3-0. Weer was de tandem Ziyech/Promes succesvol en kon Ajax enigszins achterover leunen in de wetenschap dat woensdag Lille weer wacht. Een tegenvaller in die voorbereiding was het uitvallen van Mazraoui. De komende dagen zal duidelijk worden wat er met de Marokkaanse Ajacied aan de hand is en of hij wel kan spelen in Frankrijk.

Sergiño Dest dacht in de slotfase de 4e Ajax-treffer te maken. De bal werd onderweg nog aangeraakt, waardoor het weer de vraag is wie de goal op zijn naam krijgt. Dest zegt de één, Klaas Jan Huntelaar zegt de ander... In de slotfase werd een foutje van de Amerikaans international nog afgestraft door Cyriel Dessers die de eretreffer voor Heracles op het bord zette: 4-1.