Effectief Ajax krijgt Mestalla stil na wondertreffer Ziyech
Datum: 03-10-2019  Bron: ajax.nl
Ajax heeft afstand genomen in UEFA Champions League Groep H! De ploeg van Erik ten Hag versloeg Valencia in eigen huis met 0-3 door treffers van Hakim Ziyech, Quincy Promes en Donny van de Beek. Het hoogtepunt van de avond kwam op naam van Ziyech. Hij kreeg het Mestalla al na 9 minuten stil met een wonderschone treffer.

Na 17 jaar keerde Ajax terug in Mestalla voor het 2e onderlinge duel op Spaanse bodem in de geschiedenis. Doordat beide ploegen hun eerste groepsduel in de Champions League wonnen was de inzet vooraf duidelijk: een zege was voldoende om alleen koploper van Groep H te worden.

Gevaar en genialiteit
Al na minder dan 1 minuut spelen was daar de 1e grote kans voor Ajax. Van de Beek kreeg de bal na een goede loopactie in de diepte, maar zijn schot vond de benen van landgenoot Jasper Cillessen. Het was het begin van een attractieve openingsfase, waarin zowel Ajax als Valencia gevaarlijke momenten kende.

Maar 1 speler op het veld was niet alleen gevaarlijk, maar ook geniaal. Ziyech trok naar binnen en schoot vanaf grote afstand tóch op doel: raak, in de kruising! Ajax nam door het wonderdoelpunt de leiding: 0-1.

Gemiste penalty Valencia
Ondanks de voorsprong hadden de Amsterdammers op momenten hun handen vol aan de tegenaanvallen van Valencia. De thuisploeg kreeg dan ook snel de ideale mogelijkheid op de 1-1 nadat Edson Álvarez een overtreding beging binnen het strafschopgebied. De penalty van Dani Parejo ging echter huizenhoog over het doel van Andre Onana.

Aan de andere kant toonde Ajax zich uiterst effectief. De eerstvolgende kans van Ajax was direct raak. Van de Beek gaf een voorzet op Promes, die zijn schot via Cillessen in het doel zag belanden: 0-2. Valencia was vervolgens dichtbij de aansluitingstreffer, maar het schot van Rodrigo raakte de paal. Ten Hag en co mochten niet klagen met een 0-2-ruststand.

Ajax op rozen
De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met grote kansen voor Valencia. Een bal op de paal en een wereldredding van Onana voorkwamen de 1-2. Een treffer van Valencia leek een kwestie van tijd, maar toch was het Ajax dat opnieuw toesloeg. Van de Beek ontving de bal van Tadic, keek nog 1 keer goed naar de keeper, en schoot de bal over de grond in het Valencia-doel: 0-3!

Ajax zat op rozen en gaf geen enkel blaadje meer weg. Buiten een schot van Lisandro Martínez op de paal gebeurde er weinig meer. De 3 punten waren binnen, de koppositie was binnen en het feest met de ruim 2.500 meegereisde supporters kon beginnen. Het bleef in een klein gedeelte van Mestalla nog lang onrustig...
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Brobbey haakt geblesseerd af voor Oranje
Kroes begonnen als algemeen directeur bij Ajax
Gözübüyük scheidsrechter bij Sparta - Ajax
Balende Akpom: Heel frustrerend
Hato: Villa was in elk opzicht beter dan ons

Volgende wedstrijd

PEC Zwolle  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20