Ten Hag rekent tegen Heerenveen op Tadic
Datum: 13-09-2019  Bron: ajax.nl
Ajax moet het zaterdag tegen sc Heerenveen stellen zonder Donny van de Beek en Noussair Mazraoui. Dat maakte coach Erik ten Hag bekend tijdens de persconferentie. Dusan Tadic is waarschijnlijk wel inzetbaar.

Van de Beek raakte onlangs tijdens een training geblesseerd aan zijn bovenbeen en miste daardoor het cruciale Champions League play-offduel met APOEL plus de interlands van Oranje met Duitsland en Estland. "We werken van dag tot dag en proberen zo snel mogelijk te gaan", sprak Ten Hag. "Maar we willen natuurlijk niet dat het in herhaling valt. We zijn voorzichtig. Morgen zal hij er niet bij zijn. Dus dan werken we naar dinsdag."

Over 4 dagen staat de eerste CL-groepswedstrijd voor Ajax op het programma, tegen Lille. Wat Van de Beek al kan? "Hij kan al vrij veel, maar is nog niet teruggekeerd in de teamtraining."

Spierprobleem Mazraoui
Mazraoui liep in een interland van Marokko O23 tegen Mali een kwetsuur op. "Hij is teruggekeerd met een spierprobleem", verduidelijkte Ten Hag. "We hopen dat zich dat zo snel mogelijk oplost. En ik denk dat het vrij snel kan gaan." Blijft over Dusan Tadic, die de laatste interland van Servië aan zich voorbij liet gaan. "Hij heeft gisteren getraind en ik verwacht dat hij er morgen bij zal zijn", zei Ten Hag over zijn aanvoerder.

Siem de Jong in wedstrijdselectie
Goed nieuws was er voor Siem de Jong. De routinier zit voor het eerst sinds lange tijd weer bij de wedstrijdselectie. Hij vult de leemte in die was ontstaan na het vertrek van Dani de Wit naar AZ. "Met Siem hebben we een speler die die rol prima kan invullen", aldus Ten Hag. "Hij had fysiek ongemak en daardoor een achterstand, maar we hebben hem de afgelopen periode opgetraind."

Tevens ging de trainer in op het overhevelen van Noa Lang, Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch en Sergiño Dest naar de A-selectie. Normaal gesproken doe je dat aan het begin van het seizoen", begon Ten Hag. "Maar ik heb al vaker gezegd: we moesten eerst door blok 1 heen. Kwalificatie voor de Champions League was van belang. In de voorbereiding hebben deze jongens zich goed gemanifesteerd. Overigens niet alleen in de voorbereiding, maar ook in het afgelopen jaar. Ze hebben het afgedwongen. Wij denken dat ze een rol kunnen gaan spelen bij het eerste elftal."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20