Ajax neemt 3 punten mee terug naar Amsterdam
Datum: 18-08-2019  Bron: ajax.nl
Ajax heeft VVV-Venlo zaterdagavond eenvoudig met 1-4 aan de kant gezet. In een stugge eerste helft zorgde Hakim Ziyech voor de openingstreffer. De overige doelpunten werden verzorgd door Dusan Tadic (strafschop), Klaas Jan Huntelaar en David Neres. De Mexicaan Edson Álvarez maakte zijn debuut.

Basisdebuut Promes & Dest
Na de belangrijke 3-2-overwinning op PAOK trad Ajax met 3 wijzigingen aan in De Koel. Trainer Erik ten Hag koos in zijn basisopstelling voor Perr Schuurs en Quincy Promes in plaats van Joël Veltman en David Neres. Noussair Mazraoui was absent vanwege een blessure, waardoor Sergino Dest aan de aftrap verscheen.

Promes en Dest maakten hun basisdebuut in de Eredivisie.

Het beeld van de wedstrijd liet zich direct tekenen. De Limburgers trokken zich met 11 man terug op eigen helft, terwijl Ajax jacht maakte op de openingstreffer. Na 7 minuten kwam Perr Schuurs met het 1e wapenfeit. Zijn schot van afstand eindigde in de handen van VVV-doelman Thorsten Kirschbaum.

Ondanks de dreiging bleven de Ajacieden lang ongevaarlijk. Pas in de 28e minuut ontstond na een prachtige pass van Ziyech de 1e grote kans van het duel. Ontvanger Promes kon de bal net niet succesvol verlengen. Tien minuten later moest de basisdebutant het veld geblesseerd verlaten. Zijn vervanger was Neres.

Ziyech opent de score
In een stugge eerste helft bleven de mogelijkheden schaars. Kort voor rust kwam VVV er gevaarlijk uit, maar in de tegenaanval zorgde Ziyech met een geplaatst schot voor de 0-1.

Snelle 0-2
Na 3 minuten spelen in de tweede helft ging de bal door een handsbal van Roel Janssen op de stip. Wie anders dan Tadic ging achter de bal staan. De Serviër rondde koelbloedig af: 0-2.

Hiermee heeft de nummer 10 & captain van Ajax wéér een record te pakken. De Serviër wist voor de 6e Eredivisie-wedstrijd op rij te scoren. Arek Milik was de laatste Ajacied die dit realiseerde.

Ajax loopt uit
De altijd gretige Huntelaar stond pas 8 minuten in het veld toen hij eenvoudig de 0-3 kon binnentikken, op aangeven van Nico Tagliafico. Even later wist ook invaller Neres zijn stempel te drukken met een schot in de verre hoek: 0-4.

Voor Edson Álvarez werd het een extra bijzondere avond. In de 74e minuut mocht hij zijn debuut maken voor Ajax.