Mazraoui vraagteken voor uitwedstrijd bij VVV
Datum: 16-08-2019  Bron: ajax.nl
Noussair Mazraoui ontbreekt mogelijk zaterdag in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. “We moeten kijken of hij morgen gaat halen”, vertelde Erik ten Hag vrijdag op de persconferentie. “Noussair heeft last van zijn knie. Achter zijn naam staat een vraagteken.”

Over het meespelen van Klaas Jan Huntelaar is Ten Hag optimistischer gestemd. De spits heeft rugklachten overgehouden aan de wedstrijd tegen PAOK van dinsdag, maar lijkt inzetbaar.

"Bij die laatste penaltysituatie viel er iemand bovenop hem. Klaas Jan kwam wat aangeslagen uit de wedstrijd en heeft de training van woensdag overgeslagen. Hij gaat zometeen meetrainen en dan is het afwachten. Maar zoals het er nu uitziet, schat ik het positief in.”

Alleen Eiting traint nog los van de groep
Voor het overige kampt Ten Hag met een nagenoeg fitte selectie. “We zijn verder goed uit de wedstrijd tegen PAOK gekomen. We hebben wat spelers die er langer uit zijn, maar wel teruggekeerd zijn op het veld en de groepstraining hebben hervat. Dat zijn Siem de Jong en Zakaria Laybad. Alleen Carel Eiting ontbreekt nog in de groepstraining.”

Ajax is prima aan het nieuwe seizoen begonnen met winst van de Johan Cruijff Schaal en het bereiken van de play-offs van de UEFA Champions League. Ten Hag denkt dan ook dat zijn ploeg op de goede weg is.

"Wij hebben het gevoel dat er weer iets moois kan ontstaan. De afgelopen weken heb ik weer veel goede dingen gezien, en dinsdag zeker ook. Het gaat erom dat we ons spel nu gaan finetunen, want tegelijkertijd realiseren we ons ook dat er nog veel te verbeteren valt.”

'Voetbalintelligentie heeft hij zeker'
Op het wekelijkse perspraatje ging het ook uitgebreid over individuele spelers. Zo kwamen onder meer Quincy Promes en Razvan Marin aan bod, 2 nieuwkomers die van Ten Hag de tijd krijgen om zich te gaan ontplooien.

Zo zei Ten Hag over Marin het volgende. “Bepaalde facetten vult hij heel goed in. Bijvoorbeeld het verdedigende. Zo stond hij dinsdag goed in de restverdediging. Andere dingen kunnen nog wel beter. Zo vind ik dat hij in de opbouw dominanter moet worden, vooral in het positie kiezen. Maar hij moet nog wennen en krijgt de tijd om zich aan te passen aan onze manier van voetballen. Maar de voetbalintelligentie die je op zijn positie nodig hebt, heeft hij zeker.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20