Ajax toch nog verslagen in oefencampagne
Datum: 22-07-2019  Bron: ajax.nl
Ajax heeft in het Olympisch Stadion de vriendschappelijke wedstrijd tegen Panathinaikos met 1-2 verloren. Het was voor de Ajacieden het laatste oefenduel in de voorbereiding. Zaterdag begint met de strijd om de Johan Cruijff Schaal het echte werk.

Het Olympisch Stadion was met 7.000 verkochte kaarten helemaal uitverkocht. Maar wie hoopte op een ouderwets avondje Ajax kwam toch een beetje bedrogen uit. Na 5 zeges en 1 remise leed de kampioen van Nederland zijn 1e nederlaag in de voorbereiding, en dat terwijl Erik ten Hag tegen Panathinaikos toch met zijn – op dit moment – sterkste opstelling speelde.

Het draaide niet bij Ajax en Panathinaikos kwam in de 10e minuut op voorsprong. Spits Federico Macheda kopte raak na een snelle aanval over de linkerflank. Ajax zette daar niet heel veel tegenover, maar was in de 14e minuut dichtbij de gelijkmaker. Razvan Marin haalde hard uit, waarna Donny van de Beek net voorlangs schoot.

Langzaam trokken de Ajacieden het spel iets meer naar zich toe. Sergiño Dest zette in de 25e minuut goed druk op de Griekse defensie, veroverde de bal, en legde terug op Van de Beek die nu wel scoorde: 1-1.

Opnieuw Macheda
Direct na rust sloegen de Grieken voor de 2e keer toe. Opnieuw was het Macheda die scoorde. Na een vrije trap belandde de bal enigszins gelukkig voor de voeten van de Italiaanse spits. Ajax drong wel weer aan, met name onder aanvoering van Dusan Tadic. Toch leverde dit niet veel meer op dan een kopkans voor Kasper Dolberg (buitenspel) en een afstandschot van Van de Beek (redding keeper).

Lichtpuntje was de inbreng van Lisando Martínez. De Argentijn, terug van een blessure, viel in de 56e minuut in en maakte meteen een sterke indruk. Ook hij kon niet verhinderen dat Ajax met een nederlaag het veld afstapte. Joël Veltman was in de slotseconden nog dichtbij de gelijkmaker, maar hij schoot net naast.

Eindstand 1-2: nog 5 dagen en dan gaat het weer om de prijzen.

Ajax - Panathinaikos 1-2 (1-1): 10. Macheda 1-0, 25. Van de Beek 1-1, 47. Macheda 1-2

Opstelling Ajax: Varela; Veltman, Schuurs, Blind (84. Taylor), Dest; Van de Beek (87. Jensen), Marin (71. Gravenberch), Eiting (56. Martínez); Tadic, Dolberg (84. Danilo), Promes (84. Traoré).