Jurriën Timber kopt Ajax naar zege op Watford
Datum: 19-07-2019  Bron: ajax.nl
Ajax heeft in het Oostenrijkse Saalfelden de oefenwedstrijd tegen Watford FC met 2-1 gewonnen. De Amsterdamse treffers werden na rust gemaakt door Donny van de Beek en Jurriën Timber.

Ajax begon uitstekend tegen Watford. De Premier League-club werd direct onder druk gezet en dat resulteerde snel in een opeenstapeling van mogelijkheden op een Amsterdamse openingstreffer. Quincy Promes (3x gevaarlijk), Perr Schuurs (afstandschot), Kasper Dolberg (kopkans), Veltman (kopgoal, maar buitenspel) misten net een beetje geluk in de afwerking.

Schöne en Kotarski in basis
Ten opzichte van het duel met Basaksehir waren er 2 wisselingen in de basiself. Lasse Schöne verving Carel Eiting en Dominik Kotarski nam de plek onder de lat over van Bruno Varela. De meeste basisspelers maakten 60 minuten, alleen Daley Blind, Schöne en Razvan Marin hielden het bij 45 minuten. Sergiño Dest en Kotarski maakten als enigen de 90 minuten vol.

Watford, afgelopen seizoen nog FA Cup-finalist, zette daar niet veel tegenover, maar kwam via een penalty (hands Dest) in de 39e minuut toch op voorsprong. Andre Gray schoot de bal van 11 meter onhoudbaar achter Dominik Kotarski.

Na rust dwong Ajax snel de verdiende gelijkmaker af. Dusan Tadic legde in de 52e minuut terug vanaf de achterlijn, Dolberg maakte een nuttig overstapje, waarna Van de Beek zijn 1e treffer deze voorbereiding maakte. Na een uur begon het grote wisselen. Ajax bleef de bovenliggende partij, en dat resulteerde vlak voor tijd toch nog in de overwinning. Jurriën Timber kopte in de 89e minuut de bal prachtig raak in de verre hoek: 2-1.

5 duels, 4 zeges
Ajax heeft nu 5 oefenduels in de benen: 4 zeges, 1 remise. De meeste spelers hebben 60 minuten gemaakt. De volgende krachtmeting is maandag als Ajax in Epe oefent tegen OFI Kreta en 's avonds in het Olympisch Stadion met het sterkste team speelt tegen Panathinaikos.

Ajax - Watford 2-1 (0-1): 39. Gray 0-1 (strafschop), 51. Van de Beek 1-1, 89. J. Timber 2-1

Opstelling Ajax: Kotarski; Veltman (63. Timber), Schuurs (63. Pierie), Blind (Magallán), Dest; Schöne (46. Eiting), Marin (46. Ekkelenkamp), Van de Beek (Gravenberch); Tadic (63. Labyad), Dolberg (63. Huntelaar), Promes (63. Lang).