Ajax in oefenduel nipt te sterk voor Basaksehir
Datum: 15-07-2019  Bron: ajax.nl
Ajax heeft in het Oostenrijkse Bramberg de oefenwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir met 2-1 gewonnen. Kasper Dolberg opende de score, de andere Ajax-treffer werd gemaakt door Klaas Jan Huntelaar.

Quincy Promes en Razvan Marin debuteerden officieus in Ajax 1. Promes begon linksvoor en vormde de aanvalslinie met Dolberg en Dusan Tadic. Marin opereerde vanaf het middenveld en was nadrukkelijk betrokken bij de spelhervattingen.

De kampioen van Nederland en de runner-up van Turkije hielden elkaar het openingskwartier in evenwicht, maar naarmate de eerste helft vorderde raakte de Ajax-machine, met Tadic als aanjager, ouderwets op stoom.

Dolberg opent score
Dolberg, net als de meeste andere internationals bezig aan zijn 1e wedstrijdminuten deze voorbereiding, was al in de 23e minuut dichtbij de openingsgoal. De Deen haalde verwoestend uit, maar zag zijn inzet net naast gaan.

In de 28e minuut was het wél raak voor de Deen. Na een heerlijke aanval via Tadic, Carel Eiting en Donny van de Beek kwam de bal bij de Ajax-spits, die beheerst binnenschoot: 1-0.

Keeper Bruno Varela was de enige van de basiself die ook de tweede helft in actie kwam. De Portugees bracht direct na rust uitstekend redding op een laag schot.

Basaksehir begon zich iets nadrukkelijker te laten zien, maar toch verdubbelde Ajax de voorsprong. In de 71e minuut haalde Jurgen Ekkelenkamp uit, waarna de bal via een speler van Basaksehir net niet achter de doellijn belandde en weer terug het veld inkwam. Huntelaar werkte vervolgens de rebound binnen: 2-0.

4 oefenduels: 3 zeges
Basaksehir kwam via een afstandschot van Karim Frei nog wel op 2-1, maar de overwinning was voor Ajax. Na 4 oefenduels is het team van Erik ten Hag nog ongeslagen: 3 zeges en 1 gelijkspel.

Donderdag speelt Ajax opnieuw een oefenwedstrijd op Oostenrijkse bodem. Dan is Watford de tegenstander.

Ajax - Basaksehir 2-1 (1-0): 28. Dolberg 1-0, 71. Huntelaar 2-0. 76. Frei 2-1.

Opstelling Ajax eerste helft: Varela; Veltman, Schuurs, Blind, Dest, Eiting, Van de Beek, Marin, Promes, Dolberg, Tadic

Opstelling Ajax tweede helft: Varela; Kristensen, MAgallán, Pierie, J. Timber, Ekkelenkamp, De Wit, Schöne, Lang, Huntelaar, Labyad.