Ajax na ruime zege officieus kampioen!
Datum: 13-05-2019  Bron: ajax.nl
Wat een prachtige zondag. Ajax won thuis met 4-1 van FC Utrecht en PSV verloor met 1-0 bij AZ. Daarmee is Ajax zo goed als zeker van het 34e kampioenschap. Drie punten voor op PSV met nog 1 duel (woensdag uit bij De Graafschap) te gaan.

De kleine Silver zong het pal voor de aftrap al: ‘Bloed, Zweet en tranen’. En juist die ingrediënten had Ajax hard nodig in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Want al in de 1e minuut viel er een doelpunt en niet voor de thuisploeg. Othmane Boussaid counterde in de omschakeling over links door en verschalkte Onana in de verre hoek. Dat was een harde klap na de late uitschakeling afgelopen woensdag in de halve finale van de Champions League. Ajax moest terugveren, móest de kampioensmissie voor ogen houden en alle krachten aanwenden om die uit te laten komen.

1-1 Huntelaar!
Klaas Jan Huntelaar, gekozen als spits, trok de stand na een kwartier spelen gelijk: 1-1. Onder aanvoering van een super energieke Hakim Ziyech haalde Ajax alles uit de kast om de score helemaal te kantelen. Een keihard werkend en veerkrachtig kreeg Ajax wat het voor rust verdiende: een voorsprong. Donny van de Beek kopte raak en de hele Johan Cruijff ArenA hoopte dat die voordelige marge de rest van de middag op het bord zou blijven staan.

Hoewel Ajax de kansen in de tweede helft wel kreeg, onder andere Van de Beek en Huntelaar doken vrij voor Jensen op, bleef het spannend. Want Utrecht wilde zich echt niet bij een nederlaag neerleggen.

3-1 Dusan!
Maar Ajax herpakte zich. Bij het ingaan van het laatste kwartier zette de F-Side, gevolgd nog even harder het clublied in en prompt scoorde Dusan Tadic, uit een corner, de 3-1! Vier minuten later gevolgd door de 4-1 uit een strafschop.

Zes minuten voor tijd kreeg Hakim Ziyech een daverend applaus toen hij ten faveure van Daley Sinkgraven het veld verliet. De fans scandeerde zijn naam, de coach knuffelde hem even stevig en de Marokkaanse spelmaker kon rustig gaan zitten. Bijna was er nog een laatste hoogepunt: Invaller Lassina Traoré had in de laatste minuut nog bijna een Ajax-traditie voortgezet door te scoren. Maar de spits knalde keihard op de lat.

De zege was binnen, en toen er bij AZ - PSV ook was afgefloten, barstte er een spontaan feest los in de Johan Cruijff ArenA!
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20