Ajax pakt met groot machtsvertoon 19e KNVB Beker
Datum: 05-05-2019  Bron: ajax.nl
Ajax heeft met groot machtsvertoon voor de 19e keer in het bestaan de KNVB Beker gewonnen. In de Rotterdamse Kuip was Willem II het slachtoffer. De hongerige Ajacieden wonnen met 0-4 en pakten zo de 1e prijs sinds 2014.

Dat Ajax een loodzware week tegemoet gaat telde zondagmiddag in Rotterdam niet. De focus moest vol op de bekerfinale. De allereerste prijs van het seizoen móest binnen worden gehaald.

Met Rasmus Kristensen, Noussair Mazraoui en Klaas Jan Huntelaar in de basis begon Ajax aan de 1e bekerfinale sinds 2014. Toen was PEC Zwolle de tegenstander, nu Willem II. Joël Veltman, David Neres en Lasse Schöne startten op de bank

Opwindende openingsfase
Willem II leek een op papier zeer defensieve ploeg te hebben opgesteld, maar dat was in de speelwijze niet terug te zien. Ajax kwam de eerste 10 minuten amper van eigen helft af, maar kreeg wel de 1e grootste kans: Huntelaar tikte de bal met buitenkant rechts net voorlangs. In de opwindende openingsfase was ook Willem II tot 2 maal toe dicht bij de openingsgoal, maar dankzij ingrepen van de ijzersterke Matthijs de Ligt bleef een tegengoal uit.

Ajax schudt Willem II af
Toch schudde Ajax Willem II in de eerste helft nog van zich af. In de 37e minuut verlengde Daley Blind op prachtige wijze een trap van Dusan Tadic met het hoofd tot achter doelman Timon Wellenreuther. Twee minuten later was het al 0-2. Na een heerlijke aanval over rechts stuurde Klaas Jan Huntelaar Freek Heerkens met een listige sleep het bos in en rondde uitstekend af met zijn linkervoet: 0-2.

Na de hervatting kreeg Ajax een voor zijn laatste kans strijdend Willem II tegenover zich. Weer kreeg de Tilburgse formatie een aardige kans, maar opnieuw greep De Ligt uitstekend in. In de 53e minuut had Ajax de mogelijkheid op de 0-3 toen Wellenreuther ver uit zijn doel was maar mistastte. Het lukte Ziyech en Tadic echter niet de marge te vergroten.

Huntelaar 0-3!
Ziyech verliet korte tijd later het veld ten faveure van David Neres. Koster wisselde in de 62e minuut ook. Crowley en Vrousai kwamen alsnog in het veld waardoor de Willem II-ers een aanvallende impuls zouden moeten krijgen. Het was echter Ajax dat weer scoorde. Klaas Jan Huntelaar stond in de 67e minuut weer aan het einde van een prachtige aanval die via vele schijven ging. Met z'n 5e goal in 3 bekerfinales bewees de geroutineerde spits het gelijk van zijn trainer hem op te stellen: 0-3.

Kristensen scoort ook nog
Het was nog niet over met mooie momenten. In de 76e minuut beleefde Rasmus Kristensen zijn hoogtepunt als Ajacied door zijn allereerste doelpunt in het roodwit te scoren: 0-4. Hoewel Ajax probeerde het aantal treffers nog op te voeren, bleef het bij bij de 4 goals. Een uitstekende start in de prijzenjacht. Woensdag moet de ploeg de finale van de Champions League zien te halen. Tegen Tottenham verdedigt het team van Erik ten Hag een 1-0-voorsprong.