Ajax stunt in Turijn en bereikt laatste 4 van Champions League
Datum: 16-04-2019  Bron: ajax.nl
Na een heerlijk meeslepend voetbalgevecht heeft Ajax met 1-2 gewonnen van Juventus. Goals van Donny van de Beek en Matthijs de Ligt waren genoeg om de club bij de laatste 4 van Europa te krijgen. Voor het eerst in 22 jaar speelt Ajax de halve finale van de Champions League.

Trainer Erik ten Hag hoefde niet zoveel te wijzigen 6 dagen na de 1-1 in de thuiswedstrijd, maar wel op een belangrijke positie. Nico Tagliafico was immers geschorst na zijn 3e gele kaart in de groepsfase en zijn plek werd ingenomen door Noussair Mazraoui. Lang duurde zijn optreden echter niet.

Ajax snel zonder Mazraoui
Al in de 7e minuut verliet de gelegenheidslinksback met een enkelblessure het veld; Daley Sinkgraven was zijn vervanger. Het was voor de Drent zijn debuut in het hoofdtoernooi van de Champions League.

1e kans voor Ajax
Hoewel Juventus Ajax flink onder druk zette, was de 1e kans voor de Amsterdammers. Van de Beek dook in de 21e minuut op voor doelman Szczesny, maar flink gehinderd verdween de bal naast. Dybala haalde vlak daarna uit. Onana redde echter keurig.

Juventus op voorsprong
In de 28e minuut opende Ronaldo de score. Turpin raadpleegde de VAR vanwege veelvuldig duwen, maar hij zag geen reden de treffer van de topschutter te annuleren: 1-0.

Van de Beek 1-1!
Niet veel later was het echter alweer gelijk! Van de Beek kreeg de bal aangespeeld, draaide zich goed weg en passeerde Szczesny, 1-1.

Kansenregen Ajax
In de tweede helft overrompelde Ajax Juventus volledig. Maar kansen waren aanvankelijk niet aan Ziyech en Van de Beek besteed. Juventus wankelde en stond dankzij doelman Szczesny en Pjanic nog op gelijke hoogte.

1-2!!!!
Tot de 67e minuut. Toen kopte Matthijs de Ligt Ajax in hogere sferen. Na een perfecte corner van Lasse Schöne kwam de aanvoerder tussen 2 verdedigers in tot een klasse kopbal: 1-2.

Neres had de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar hij tipte in de 73e minuut de bal met zijn linker naast. In de 80e minuut leek Ajax de 3e goal wel te maken. Maar helaas stond Hakim Ziyech 2 balcontacten voordat hij binnenschoot buitenspel.

Halve finale!
De extra minuten tikten weg in het voordeel van Ajax. Voor het eerst in 22 jaar bereikte de club de halve finale van de Champions League!