Mooie zege op Willem II in aanloop naar Juventus
Datum: 07-04-2019  Bron: ajax.nl
Ajax heeft het uitduel met Willem II met 1-4 gewonnen. In de eerste helft hielden de Tilburgers redelijke gelijke tred met de Amsterdammers, na rust liep Ajax uit. Donny van de Beek, Freek Heerkens (eigen doelpunt), Joël Veltman en Hakim Ziyech scoorden. De treffer van Ziyech was de 100e Ajax-goal van het seizoen.

In een buitengewoon energieke eerste helft kwam Ajax in de 11e minuut met de schrik vrij bij een inzet van de alom geprezen huurling Alexander Isak. Andre Onana kreeg de bal op de hak, die vervolgens zo voor de voeten van Marios Vrousai kwam. De Griek schoot in, maar ook nu bracht Onana met een hand redding.

Weer opent Donny de score
Drie minuten later stond Ajax op voorsprong. Na een prachtige combinatie met een hoofdrol voor Frenkie de Jong in het zestienmetergebied schoot Donny van de Beek hard raak, 0-1. De aantrekkelijke wedstrijd golfde heen en weer. Toen Daley Blind Vrousai aantikte, wees scheidsrechter Danny Makkelie onverbiddelijk naar de stip. Isak benutte het buitenkansje heel koelbloedig: 1-1.

Net voor rust stond Ajax weer aan de goede kant van de score. Na een knappe actie van David Neres werkte Freek Heerkens met een hakje de bal achter zijn eigen doelman: 1-2. Donny van de Beek had in de extra tijd van de eerste helft zelfs nog de 1-3 op het hoofd na een fraaie actie van Dusan Tadic, maar hij kopte een levensgrote kans op de lat.

Basisrentree bekroond met klassegoal
In de tweede helft luisterde Joël Veltman zijn 1e basisplaats van het seizoen op met een uitstekende treffer. Dusan Tadic gaf een schitterende crosspass en de doorgestoomde Veltman knalde de bal met rechts onhoudbaar langs Wellenreuther: 1-3. Het rechterbeen bleek een belangrijk wapen voor de Ajacieden, want nadat Ziyech eerst de lat had geteisterd, haalde hij in de 70e minuut doeltreffend uit met rechts. Mooie bijkomstigheid was dat die goal alweer de 100e (!) van het seizoen is.

Woensdag Juventus
De wedstrijd kabbelde naar het einde. Enige zorg was de enkel van de gewisselde Frenkie de Jong. Met een grote zak ijs erop liep hij het veld op om het publiek te bedanken. Hopelijk valt de schade mee en is de middenvelder woensdag als de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Champions League speelt tegen Juventus.

In de Eredivisie zijn er voor Ajax nog maar 5 wedstrijden te gaan. Vijf finales waarin de ploeg van coach Erik ten Hag alles moet winnen en moet hopen op een misstap van PSV zodat de 34e landstitel binnengehaald kan worden.