Strijdend Ajax met 10 man langs PSV
Datum: 31-03-2019  Bron: ajax.nl
In een spectaculaire wedstrijd op het scherp van snede waarin de emoties alle kanten opvlogen en de kampioenskansen konden toenemen dan wel voorlopig in de koelkast konden, heeft Ajax met 10 man PSV op de knieën gekregen: 3-1!

De sfeer zat er voor de wedstrijd uitstekend in. Met prachtig vuurwerk was hopelijk de toon gezet voor veel spektakel in deze titanenstrijd om de landstitel 2018-2019. Waar PSV niet zo nodig hoefde, met een voorsprong van 5 punten op Ajax, móest de ploeg van Erik ten Hag winnen om nog redelijkerwijs aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap. En ook dan moet de club hopen op nog een misstap van de regerend titelhouder.

Ziyech er weer bij
Dat Ajax moest, was duidelijk. Met alle spelers, onder wie gelukkig ook weer Hakim Ziyech die tegen AZ geblesseerd raakte, werd er direct druk gezet op het centrale duo Viergever en Swaab. Eerstgenoemde moest in de 3e minuut de bal al van de lijn redden.

Schwaab passeert Zoet, 1-0!
Na een energieke openingsfase kwam Ajax in de 21e minuut op voorsprong. Ziyech zette scherp voor waar Jeroen Zoet de bal leek te vangen maar zijn verdediger Daniel Schwaab gleed de bal het eigen doel in: 1-0 Ajax!

Na de goal ontspon zich een intrigerend voetbalgevecht waarin niet de schoonheid van het spel maar de vechtlust de boventoon voerde. PSV wist voor het eerst dit seizoen geen enkel schot tussen de palen te produceren in de 1e helft.

In de tweede helft imponeerde Neres met een prachtige samba-actie in het PSV-strafschopgebied maar was in de 53e minuut de beste kans voor Lozano. Zijn schuiver werd echter door Onana uitstekend gepareerd waarna Matthijs de Ligt de bal tot corner kon degraderen.

Rode kaart en gelijkmaker
Korte tijd later moest Noussair Mazraoui het veld verlaten. Aanvankelijk kreeg hij voor een te hoog geheven been een gele kaart van scheidsrechter Kuipers maar na advies van de VAR moest hij met rood van het veld. Ajax moest met 10 man verder en gelijk na de hervatting scoorde Luuk de Jong de 1-1. Ajax moest nog 33 minuten de titelstrijd proberen spannend te krijgen.

Als gevolg van de rode kaart haalde Ten Hag Lasse Schöne van het veld en kwam Joël Veltman als rechtsback in het team.

VAR geeft Ajax strafschop: 2-1!
In de 70e minuut greep de VAR weer in. David Neres kwam na een mooie actie ten val in de zestien. Kuipers liet doorspelen, maar de Video Assistant Referee zag een overtreding: Strafschop Ajax. Dusan Tadic bleef uiterst kalm en schoot de 2-1 binnen.

Neres doet het!
In een oververhitte slotfase waarin Ten Hag ook nog Rasmus Kristensen en Lisandro Magallán bracht en de extra speeltijd maar liefst 6 minuten duurde, ging het publiek er nog eens goed achterstaan. Het bleef spannend tot het allerlaatste moment en toen was daar David Neres die aan alle spanning een einde maakte door de 3-1 langs Zoet te schuiven!
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20