Daley Blind schenkt Ajax benauwde en last-minute zege op PEC
Datum: 14-03-2019  Bron: ajax.nl
Ajax heeft ternauwernood duur puntenverlies in de titelstrijd voorkomen. De Ajacieden waren woensdagavond met 2-1 te sterk voor PEC Zwolle door een late goal van Daley Blind. Een belangrijk aandeel in de winnende goal had Noa Lang, die zijn debuut in de Eredivisie maakte. De aanvaller kwam in de 83e minuut binnen de lijnen en tekende 2 minuten later voor een panklare assist op Blind. De verdediger kopte vervolgens uitstekend binnen.

Door de zege bracht Ajax het gat met koploper PSV terug tot 2 punten. De Eindhovenaren zijn eind deze maand overigens te gast in de Johan Cruijff ArenA. Voor het zover is, wacht voor Ajax eerst nog het uitduel bij AZ van komende zondag. Aansluitend volgt een interlandbreak.

Trainer Erik ten Hag had zijn elftal op 2 plekken gewijzigd ten opzichte van de 4-0 overwinning tegen Fortuna Sittard. Frenkie de Jong begon op de bank en werd vervangen door Lasse Schöne. Door een blessure zat Hakim Ziyech niet bij de wedstrijdselectie en begon zijn landgenoot Zakaria Labyad in de basis.

Moeizame eerste helft
Ajax begon de wedstrijd dreigend, maar pas in de 10e minuut creëerde de thuisploeg de 1e grote kans. Tadic drong ver door in de defensie van PEC Zwolle en bereikte Kasper Dolberg. De Deen had de 1-0 op zijn schoen, maar Zwolle-keeper Mickey van der Hart bracht redding.

Vervolgens stagneerde het spel van de thuisploeg wat en pas na een halfuur had het Ajax-publiek reden tot juichen. Na een goede voorzet van Labyad was het Tadic die de bal keurig binnentikte met de binnenkant van zijn voet: 1-0.

Kort voor rust was Ajax nog dichtbij de 2-0 via Donny van de Beek, maar de middenvelder kon de bal niet genoeg kracht mee geven.

Zwolle bijt van zich af
Ook aan het begin van het tweede bedrijf wist Ajax moeizaam van zich af te bijten. Het waren de Zwollenaren die aanzetten en een paar keer gevaarlijk voor het doel van Andre Onana kwamen.

Ajax creëerde weinig kansen en zag PEC via Vito van Crooij op 1-1 komen. De Amsterdammers hadden het lastig, waarna Ten Hag besloot om Lang in te brengen. Dat bleek een gouden zet. De invaller was direct beslissend door een goede voorzet te geven op Blind. De centrale verdediger zorgde voor enorme ontlading op de tribunes door de 2-1 binnen te koppen.

Zo speelde Ajax verre van groots, maar werden er toch 3 felgebeerde punten gepakt.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20