Ajax niet beloond voor sterk optreden tegen Real
Datum: 14-02-2019  Bron: ajax.nl
Als voetbal een jurysport was geweest, dan had de uitslag van Ajax - Real Madrid wellicht anders geweest. De Ajacieden waren veruit het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg en creëerden ook meer kansen. Toch was het Real Madrid dat er met de zege vandoor ging: 1-2.

Alle (goedgekeurde) goals vielen na rust. Karim Benzema opende de score, waarna Hakim Ziyech voor de gelijkmaker tekende. Marco Asensio werd met zijn goal in de 87e minuut de matchwinner, daarmee de Johan Cruijff Arena met een kater achterlatend. De Ajax-fans baalden van de uitkomst en de manier waarop de 1-0 van Nico Tagliafico vlak voor rust was afgekeurd. Ingrijpen van de VAR zorgde ervoor dat Ajax niet met een voorsprong ging rusten.

Bayern-variant, Tadic in de spits
Trainer Erik ten Hag koos tegen Real voor de Bayern-variant. Dat betekende met Dusan Tadic in de spits en met David Neres op de flanken. Ten opzichte van de verloren uitwedstrijd bij Heracles Almelo (1-0) keerde ook Noussair Mazraoui terug in de basis. Hij nam de plaats in van Rasmus Kristensen.

Ajax had in Almelo danig teleurgesteld en was tegen Real duidelijk voornemens iets recht te zetten. En dat lukte. De vonken spatten er figuurlijk vanaf bij de Ajacieden. Van meet af aan werd druk gezet op Real, dat nauwelijks op adem kon komen.

De 1e echt grote kans was voor Tadic, die in de 26e minuut de paal raakte. Vervolgens verscheen ook nog Hakim Ziyech voor Thibaut Courtois, maar de Belgische doelman kwam als winnaar uit de strijd. Vlak voor rust leek de lange goalie alsnog geklopt toen Tagliafico de 1-0 binnen kopte, als rebound op een gekeerde kopbal van Matthijs de Ligt. De goal werd echter afgekeurd na ingrijpen van de VAR vanwege hinderlijk buitenspel.

Real veel minder dreigend dan Ajax
Zo zochten de Ajacieden teleurgesteld de kleedkamer op, in de wetenschap dat een voorsprong absoluut tot de mogelijkeden behoorde. Voor Real was er slechts 1 grote kans. Andre Onana redde echter katachtig op een schot van Vinicius Junior.

Ook de tweede helft kende een open karakter, waarbij Real zich het eerst liet gelden. Benzema schoot echter in de veilige handen van Onana. Aan de overzijde volgde een grote kans voor Ajax. Van de Beek stuurde Neres weg, die vanaf rechts richting doelman Courtois kon steken. De Braziliaan diende in kansrijke positie met zijn rechter af te drukken. Het schot kon Courtois niet verontrusten.

Het was het zoveelste dreigende moment van Ajax. Daarom deed het pijn dat de openingstreffer na een klein uur spelen voor Real uitviel. Vinicius junior bediende na een opmars over de linkerkant Benzema en de Fransman haalde vervolgens de trekker over: 0-1.

Vers bloed met Dolberg
Na 73 minuten kwam Kasper Dolberg in de ploeg voor Lasse Schöne, een wissel die voor Ajax goed uitpakte. Direct na zijn entree kreeg de spits een grote kans, maar Dolberg schoot onrustig en hoog over.

Toch was het even later wél raak. Neres werd aan de linkerkant weggestuurd en bediende Ziyech op maat. Met links schoot de Marokkaan zijn 1e treffer in de groepsfase van de Champions League binnen: 1-1.

Ajax wilde erop en erover, maar het was uiteindelijk Real dat de zege greep via Asensio. Ajax kreeg nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Dolberg slaagde er niet in af te drukken.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Henderson is er de komende drie wedstrijden niet bij
Brobbey haakt geblesseerd af voor Oranje
Kroes begonnen als algemeen directeur bij Ajax
Gözübüyük scheidsrechter bij Sparta - Ajax
Balende Akpom: Heel frustrerend

Volgende wedstrijd

PEC Zwolle  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20