De Jong en Mazraoui vraagtekens, geen Magallán en Varela in Almelo
Datum: 08-02-2019  Bron: ajax.nl
Lisandro Magallán en Bruno Varela zijn vanwege blessures niet beschikbaar voor de uitwedstrijd bij Heracles Almelo. Dat vertelde Erik ten Hag vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie. Daarnaast staat achter de namen van Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui een vraagteken.

"Frenkie is gisteren uitgestapt. Vandaag volgt nog een training. Dan gaat hij weer meedoen en moeten we kijken hoe het zich ontwikkelt. Voor Noussair geldt dat hij gisteren weer meetrainde. Als hij vandaag goed doorkomt, is hij morgen beschikbaar.”

Geen koerswijziging
Ajax kende een mindere start van de tweede seizoenshelft en pikte vorige week tegen VVV (6-0) de draad weer op. Voor Ten Hag was duidelijk dat bepaalde accenten anders moesten, maar geen rigoureuze koerswijziging nodig was.

“We moeten blijven sturen, blijven managen zoals we gedaan hebben. Dat was heel lang succesvol, we zijn nog op 3 fronten actief. Daar moeten we niets aan veranderen. Wat we wel moeten aanpassen, is onze attitude. Daar hebben we vorige week de aanzet toe gegeven en daar willen we nu op voortborduren.”

Een journalist stelde de vraag of met de zesklapper tegen VVV de zeperd in de Kuip uit de Amsterdamse geheugens is gewist. Ten Hag antwoordde ontkennend. "Met zo'n 6-0 is niet opeens alles vergeten. Maar het geeft wel de bevestiging wat we moeten doen, wat er nodig is om een resultaat te halen."

'Alleen competitie telt'
Voor Ajax wacht woensdagavond de kraker tegen Real Madrid, maar dat betekent niet dat de Ajacieden in gedachten al bij die wedstrijd zijn. “Nee, wij hebben de focus op Heracles. Dat is waar het nu om gaat, de competitie”, stelde Ten Hag. “Pas na Heracles gaat de blik op Real Madrid.”

Ten Hag ging ook nog even kort in op de komst van Christian Rasmussen, de 16-jarige Deen die aansluit bij Ajax O17. “Een heel talentvolle jeugdspeler. Hij krijgt de kans om rustig te rijpen. De bedoeling is dat hij binnen bepaalde tijd – hoe lang dat precies is moeten we aankijken – doorstroomt richting Ajax 1.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20