Ajax rekent op verjaardag Ten Hag simpel af met VVV-Venlo
Datum: 04-02-2019  Bron: ajax.nl
Ajax heeft de 1e competitiezege van 2019 binnen. In de Johan Cruijff ArenA versloeg de Amsterdamse ploeg VVV-Venlo met 6-0. Opvallend detail: er stonden na afloop allemaal verschillende doelpuntenmakers op het scorebord.

Met Joël Veltman sinds april 2018 voor het eerst weer terug op het wedstrijdformulier (op de bank) en Nico Tagliafico terug in de basis was het gemis van Noussair Mazraoui en Lisandro Magallán opgevangen.

Tegenstander in deze 20e speelronde was VVV-Venlo waarvan Ajax in Limburg in de slotminuut nipt won dankzij een benutte strafschop van Dusan Tadic. Dit keer lieten de Amsterdammers het niet op de slotfase aankomen.

Hakje achter standbeen
De fans veerden in de 11e minuut voor het eerst serieus op toen Tagliafico – al bij het noemen van de opstelling de meest bejubelde Ajacied – met een prachtige sliding de aanval kon voortzetten en Kasper Dolberg met een hakje achter het standbeen bijna doelman Lars Unnerstall verschalkte.

Lastig met VVV
Ajax had het aanvankelijk knap lastig met de verrassende nummer 7 van de Eredivisie. VVV-Venlo wachtte de momenten af en kwam er vooral via Jay-Roy Grot en Peniel Mlapa gevaarlijk uit. Gelukkig voor Ajax ontbrak de controle bij de rappe aanvallers.

Ziyech 1-0!
Maar het was juist zo’n rappe aanvaller die Ajax in de 35e minuut indirect aan de voorsprong hielp. Want zijn overtreding op de rand van zijn eigen 16 was onhandig omdat de bal al weg was. Maar daar had Ziyech maling aan. Hij krulde de 3e vrije trap van de wedstrijd prachtig raak, 1-0.

Acrobatische 2-0
In de tweede helft hoefden de fans niet zo lang te wachten om te kunnen juichen. In de 52e minuut knalde Dolberg op acrobatische wijze de 2-0 achter Unnerstall na goed voorgeven van Donny van de Beek.

Tadic gooit slot erop
Na een uur gooide Ajax de wedstrijd in het slot. Dusan Tadic schoof zijn 13e van het seizoen binnen. Hij reageerde alert toen de VVV-Venlo-doelman de bal na een uithaal van Rasmus Kristensen voor zijn voeten tikte, 3-0.

Gouden wissels
Ook de invallers lieten nog van zich spreken. David Neres tikte via de tenen van bij VVV ingevallen Damian van Bruggen de 4-0 binnen.

Korte tijd later was het de eveneens ingevallen Klaas Jan Huntelaar die zijn 99e Eredivisie-goal scoorde en Ajax op 5-0 zette. Het mooiste bewaarde Ajax voor het laatst. Van de Beek krulde de bal in de extra tijd prachtig in de verre bovenhoek, 6-0!