Onana ziek, knieblessure Tagliafico
Datum: 18-01-2019  Bron: ajax.nl
Erik ten Hag kan zondag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen niet beschikken over Nico Tagliafico. De Argentijn kampt met knieproblemen. Andre Onana is ziek en is nog een twijfelgeval voor de hervatting van de competitie.

“Nico is niet beschikbaar”, aldus Ten Hag. “Het is zijn knie, hij is nog niet 100 procent fit. Het is niet heel erg, ik hoop hem richting donderdag of volgende week zondag weer terug te hebben. We hebben meerdere spelers die op zijn positie uit de voeten kunnen."Als mogelijk vervangers op linksback noemde Ten Hag de namen van Daley Blind, Daley Sinkgraven en ook die van Noussair Mazraoui. "Mazraoui heeft dat in de States ook uitstekend gedaan op die positie."

Hoofdpijn Andre Onana
Andre Onana ging vrijdag naar huis met hoofdpijn. Ten Hag: “We weten niet hoe dat er zondag uitziet. Maar het is nog 2 dagen, dus alle kans op herstel. Hij was niet in staat om te trainen. Maar vooralsnog maak ik me geen zorgen.”

Goede indruk Magallán en Traoré
Ten Hag is zeer te spreken over zijn nieuwe aanwinsten Lisandro Magallán en Lassina Traoré. "Magallán maakt een uitstekende indruk. Hij bevestigt het beeld dat we van hem hadden uit alle scoutingreizen en rapporten. Traoré doet het ook ontzettend goed. Hij is jong, een groot talent. We wilden hem eigenlijk al vorig jaar naar Amsterdam halen, maar dan mocht toen nog niet. Lassina zal eerst bij Jong Ajax beginnen om zo een beetje te kunnen wennen."

'Heerenveen krijgt ook veel goals tegen. Ze hebben hun defensieve zwakheden'

Snel goede flow weer vinden
Voor Ajax is het natuurlijk zaak om zo snel mogelijk weer in het goede ritme van voor de winterstop te komen. Ten Hag: "Sommige spelers hadden ook wel even behoefte aan een break. Nu is het zaak om de draad weer snel op te pakken. Het zal niet vanzelf gaan om weer in de juiste flow te komen. Maar in Florida hebben we al tegen goede tegenstanders geoefend, dat ging goed, en het waren zeker geen vriendschappelijke potjes. Maar we moeten nog wel bepaalde zaken finetunen. Die tegendoelpunten bijvoorbeeld: dat moet beter."

Defensieve zwakheden
Ten Hag weet dat er zondag een goede ploeg op bezoek komt. "Heerenveen scoort makkelijk, ze zijn heel goed in de omschakeling. Maar ze krijgen ook veel goals tegen, ze hebben dus defensieve zwakheden."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20