Frivool Ajax met gemak langs ADO
Datum: 02-12-2018  Bron: ajax.nl
In een enerverende wedstrijd heeft Ajax weinig moeite gehad met ADO Den Haag. Na een 3-1-ruststand liepen de Amsterdammers uit naar een 5-1-overwinning. Mooi was de rentree van Daley Sinkgraven in de 77e minuut.

Last-minute basisplaats Labyad
Net voor de aftrap moest trainer Erik ten Hag zijn opstelling wijzigen. Lasse Schöne bleek na de warming-up toch niet fit genoeg om te starten. Zakaria Labyad mocht hem vervangen. Ten Hags collega Fons Groenendijk kende echter meer zorgen. Hij miste topschutter Nasser El Khayati én Tom Beugelsdijk. En zoals een verslaggeefster van FOX treffend zei: "Een ADO zonder El Khayati is als de Rolling Stones zonder Mick Jagger."

Schoonheid van aanval
Maar ook de absentie van doorzetter Beugelsdijk legde Ajax geen windeieren. In de 13e minuut schotelde de thuisploeg het verwachtingsvolle publiek al een schoonheid van een aanval voor. De bal kwam via Nico Tagliafico goed voor waar David Neres fraai inkopte. Doelman Robert Zwinkels tikte de bal uit de kruising. Twee minuten later had Neres wel succes. Nadat een Hagenaar hands had gemaakt maar scheidsrechter Van Boekel geduldig de aanval afwachtte, schoot de Braziliaan verwoestend raak.

Tagliafico kopt 2-0 binnen
In de 21e minuut was het weer raak en ook nu ging er een geweldige aanval aan vooraf. Dusan Tadic opende van rechts op Labyad die op links liep. Die zette voor en Tagliafico werkte binnen met zijn hoofd: 2-0. De Ajax-linksback, die afgelopen week vanwege een Europese schorsing enkele vrije dagen kreeg, dook geregeld voor het doel van Zwinkels op omdat hij met de 5-3-2-formatie van Den Haag eigenlijk geen directe tegenstander had.

Meteen terugslaan na tegentreffer
Nadat Onana in de 25e minuut moest redden, zag hij de bal in de 38e minuut wel langszij komen. Aaron Meijers schoot uit een vrije trap prachtig – eerlijk is eerlijk – raak: 2-1. In de war raakte Ajax er niet van. Net voor rust schoot aanvoerder Matthijs de Ligt de 3-1 binnen en na 5 minuten in de tweede helft was het Donny van de Beek die de 4-1 achter Zwinkels mikte.

Wöber voor Van de Beek
Nog voor het uur verstreken was wisselde Ten Hag vor het eerst. Doelpuntenmaker Van de Beek werd vervangen door Max Wöber, Daley Blind schoof een linie op. In de 70e minuut kwam Kasper Dolberg voor Klaas Jan Huntelaar. De spits was gepasseerd door Ten Hag, maar mocht toch nog 20 minuten proberen zijn seizoenstotaal op te vijzelen.

Op de banken
De laatste wissel kreeg de fans op de banken. Daley Sinkgraven maakte zijn rentree na ruim een jaar blessureleed. Hij kwam in de 77e minuut in het veld voor Labyad. Zes minuten later veerden de supporters weer op. Dolberg wipte op randje buitenspel de bal fraai in de verre hoek en bepaalde eindstand op 5-1.

Zo kon Ajax rustig onderuit naar de ontwikkelingen in Rotterdam kijken, waar koploper PSV het opneemt tegen Feyenoord.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20