Ajax na eenvoudige zege op Go Ahead door naar laatste 16
Datum: 01-11-2018  Bron: ajax.nl
Ajax heeft in de tweede ronde van de Toto KNVB Beker tamelijk eenvoudig Go Ahead Eagles van zich af weten te schudden. In de Johan Cruijff Arena wisten de Amsterdammers woensdagavond met 3-0 te winnen door goals van David Neres, Zakaria Labyad en Klaas Jan Huntelaar. Voor Vaclav Cerny was het een bijzondere avond. Hij maakte na iets meer dan een jaar blessureleed zijn rentree in het eerste van Ajax.

In de tweede ronde van de beker nam Erik ten Hag het op tegen zijn oude club; Go Ahead Eagles. De opponent is de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie en wist dit seizoen in de Adelaarshorst Jong Ajax met 2-1 te verslaan. Ten Hag koos ervoor om zijn elftal flink om te husselen. Alleen Daley Blind, Lasse Schöne en Donny van de Beek behielden hun basisplaats.

Ajax begon de wedstrijd met een aantal kleine kansen. Zo werd een schot van Labyad in de lange hoek nog knap gered door doelman Hobie Verhulst. Op de 1e goal moest de Johan Cruijff ArenA 35 minuten wachten. Labyad wist in een counter Neres te bereiken. De Braziliaan kapte zijn tegenstander uit en faalde 1-op-1 met de keeper niet.

Verdubbeling van de score
Kort na de openingstreffer stond de 2-0 al op het scorebord. Huntelaar kreeg met zijn rug naar de goal de bal en wist met 2 balcontacten Labyad te bereiken in het vijandelijke strafschopgebied. Laatstgenoemde schoot feilloos binnen.

Beide elftallen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Na een klein kwartier kreeg Huntelaar een grote kans om te scoren. Een moeilijke terugspeelbal werd verkeerd verwerkt door de keeper van Go Ahead en kwam zo voor de voeten van de spits terecht. Huntelaar wist deze mogelijkheid alleen niet om te zetten in een doelpunt.

Niet veel later was het wel raak voor de 'Hunter’. Vanaf de rechterkant gaf Rasmus Kristensen de bal perfect voor en zo kon Huntelaar van dichtbij binnenschieten: 3-0. Het slotakkoord was daarmee verzorgd.