Ajax in extremis naar winst op Benfica
Datum: 23-10-2018  Bron: ajax.nl
Veel lekkerder zal je een wedstrijd niet kunnen winnen. In de 92e minuut schoot Noussair Mazraoui Ajax via een Portugees been naar de winst tegen Benfica. Daardoor gaat Ajax ook na de 3e Champions League-wedstrijd aan de leiding in groep E. Wel samen met Bayern München.

Op het moment dat de Franse scheidsrechter Ruddy Buquet in de kolkende Johan Cruijff ArenA voor het begin van Ajax – Benfica floot, had Bayern Múnchen de koppositie in groep E overgenomen van Ajax. De Duitsers wonnen met 0-2 bij AEK Athene, waardoor Ajax 3 punten achterstand had op de koploper van de groep. AEK Athene bleef met 0 punten troosteloos onderaan staan.

Backs terug
Trainer Erik ten Hag kon weer gebruikmaken van de diensten van zijn backs Mazraoui en Nico Tagliafico. Dus moesten Rasmus Kristensen en Max Wöber op de bank plaatsnemen.

Moordend tempo
Vanaf de aftrap voltrok zich een geweldige wedstrijd in een moordend tempo. Kansen kwamen er voor beide teams. Verschil was er ook. Benfica zocht de aanval na slordigheden van Ajax terwijl de Amsterdammers in rap tempo van achteruit ten strijde trokken. Namens Benfica hadden Rafa Silva en Haris Seferovic kansen op een goal. Aan Ajax-kant was vooral Hakim Ziyech gevaarlijk.

Vlachodimos voorkomt 1-0
Maar de grootste kans kwam er in de 22e minuut voor Kasper Dolberg. Met een gelukkige redding met de heup voorkwam doelman Vlachodimos de 1-0-voorsprong. Maar dat verbloemde het feit dat Ajax het lastig had met Benfica. De Portugezen gingen ook bij elk wissewasje als stervende zwanen naar de grond en daar was Buquet ook gevoelig voor, in het nadeel van de Ajacieden.

In de 41e minuut gingen de handen in de lucht bij Ajax nadat bij een omhaal van Tagliafcio de bal in het doel was gegaan. Maar de doellijntechnologie gaf aan dat de bal niet helemaal over de doellijn was. De rust viel in bij – opmerkelijk genoeg – 0-0.

Adem in
Kort na de hervatting hield de ArenA de adem in na een carambolerende kopbal van Van de Beek richting zijn eigen doel. Gelukkig liep het goed af en had de middenvelder in de 57e minuut de 1-0 op zijn schoen in de 57e minuut. Toen vloog de bal echter over. Bijna 20 minuten later kreeg Van de Beek wederom een uitstekende mogelijkheid. Maar weer kreeg de Duitse doelman van Benfica er een handje achter. Net zoals een paar minuten later op een vrije trap van Ziyech.

ArenA ontploft!
De wedstrijd denderde naar de slotfase. Spannend bleef het tot de laatste seconde. Ajax probeerde met een zorgvuldige Benfica nog pijn te doen. Dat lukte in de dying-seconds. Invaller David Neres rukte op tot de achterlijn, gaf voor waar De Jong goed werd verdedigd maar Noussair Mazraoui schoot via een Portugees been raak, 1-0!
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20