Eenvoudige zege Ajax in aanloop naar AEK
Datum: 16-09-2018  Bron: ajax.nl
Ajax heeft zaterdagavond een keurige 3-0-zege op FC Groningen geboekt. Klaas Jan Huntelaar was met 2 goals de topschutter van de wedstrijd. De 3e goal kwam op naam van Dusan Tadic.

Na de interlandbreak moet Ajax deze week vol aan de bak. De thuiswedstrijd tegen FC Groningen was de aftrap van een intensief programma met het Champions League-duel met AEK Athene op woensdag (let op: 18:55 uur) en PSV volgende week zondag. PSV heeft net zo’n zware week voor de boeg met FC Barcelona komende dinsdag en dus de Eredivisietopper in Eindhoven. De Eindhovenaren openden hun week met een 0-7-overwinning op ADO Den Haag. Aan Ajax om daar in de inmiddels vertrouwd voelende opstelling een passend antwoord op te geven.

VAR grijpt in: treffer Tagliafico afgekeurd
Ajax leek in de 11e minuut op voorsprong te komen nadat Nico Tagliafico de bal achter doelman Sergio Padt had geschoten. Maar nadat scheidsrechter Higler de hulp van de VAR had ingeroepen ging de goal alsnog niet door vanwege buitenspel.

Huntelaar vanaf de stip; 1-0
In de 18e minuut was het alsnog raak. Tagliafico speelde wederom de hoofdrol. Hij werd door oud-Ajacied Deyovaisio Zeefuik naar de grond gewerkt en Klaas Jan Huntelaar benutte – na hoog overleg met Dusan Tadic – de toegekende strafschop, 1-0. Het was zijn 250e doelpunt in competitieverband (Eredivisie, Eerste Divisie, La Liga, Serie A en Bundesliga). Het bleef voor rust bij die ene treffer.

Tadic gevaarlijkste Ajacied
In de tweede helft bracht Tadic leven in de brouwerij. Na een voorzet vanaf links, kreeg Huntelaar de bal net niet lekker mee en kort daarna stuurde de Serviër 2 man van Groningen het bos in maar vond zijn voorzet geen medespeler. En ook toen hij perfect klaarlegde voor Hakim Ziyech schoot deze net naast. Maar in de 76e minuut rondde hijzelf wel doeltreffend af! Ziyech gaf voor, Tadic werkte binnen, 3-0. Twaalf minuten daarvoor had Huntelaar namelijk de marge al naar 2 getild.

Trainer Erik ten Hag kon met een gerust hart wisselen en haalde Lasse Schöne, Dusan Tadic en Hakim Ziyech naar de kant. Carel Eiting, Donny van de Beek en Zakaria Labyad waren de vervangers. Bij Groningen had de verhuurde Ajacied Mateo Cassierra zijn entree toen al gemaakt. Maar geen van de invallers slaagde erin nog iets te veranderen aan de 3-0-stand.