Ajax boekt overtuigende zege op FC Emmen
Datum: 26-08-2018  Bron: ajax.nl
Ajax heeft een overtuigende zege geboekt op promovendus FC Emmen. Door doelpunten van Hakim Ziyech, Klaas Jan Huntelaar(2), Dusan Tadic en een eigen doelpunt werd de eindstand op 5-0 bepaald.

De ploeg van Erik ten Hag kende 2 wijzigingen ten opzichte van de midweekse wedstrijd tegen Dynamo Kiev. Rasmus Kristensen verving Noussair Mazraoui en op het middenveld stond Carel Eiting geposteerd op de plek waar woensdag nog Lasse Schöne speelde.

Opnieuw razendsnelle voorsprong
Na de openingsfase, waarin Ajax op balbezit domineerde, was het voor de 2e keer binnen een week al snel raak. Huntelaar onderschepte de bal om vervolgens Ziyech weg te sturen. De Marokkaans international kapte naar zijn linkerbeen en zorgde met een droge knal in de korte hoek voor de openingstreffer: 1-0.

In de fase na de openingstreffer ging de thuisploeg meteen nadrukkelijk op zoek naar de 2-0. Voorzetten van Nico Tagliafico, Tadic en Ziyech leverden geen gevaar op. Een kopbal van Huntelaar kwam dichterbij, maar belandde recht in de handen van doelman Scherpen.

Ziyech gevaarlijk, Huntelaar profiteert
In de laatste 10 minuten van de eerste helft was het Ziyech die het de verdediging van de bezoekers een paar keer erg lastig maakte. In de 34e minuut kon doelman Scherpen nog net redding brengen op een vlammend schot uit de tweede lijn. Enkele minuten later kon zijn poging met de hak op tijd gepareerd worden.

In de 38e minuut werd de kansenregen alsnog verzilverd. Ziyech zag zijn kopbal op de paal belanden, maar de oplettende Huntelaar kon de bal gemakkelijk in de rebound binnen tikken. Ajax kon tevreden en met een 2-0-voorsprong de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft ging Ajax door met kansen creëren. Tadic, Ziyech en Eiting probeerden met voorzetten hun ploeggenoten in stelling te brengen. Laatstgenoemde deed dat in de 59e minuut met succes. Eiting bracht met een afgemeten voorzet Huntelaar in stelling. De ervaren spits twijfelde niet, en kopte zijn 2e treffer van de wedstrijd binnen: 3-0.

Tadic ook trefzeker
Ajax' honger was met de 3-0 niet gestild. Een schot van Ziyech werd niet goed verwerkt door de verdediging van FC Emmen en de bal belandde voor de voeten van Tadic. De Serviër twijfelde niet. Vijf minuten voor tijd werd het zelfs 5-0. In een poging om de bal weg te werken gleed FC Emmen-verdediger Glenn Bijl het leer in eigen doel.

Ajax kan door de ruime zege op FC Emmen met vertrouwen toeleven naar de return in de play-offs voor de UEFA Champions League tegen Dynamo Kiev. De terugwedstrijd tegen de Oekraïners begint dinsdag om 21:00 uur.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20