Ajax boekt overwinning op Dynamo Kiev in kolkende ArenA
Datum: 23-08-2018  Bron: ajax.nl
Ajax heeft woensdagavond een 3-1-overwinning geboekt op Dynamo Kiev in het heenduel van de play-offs van de UEFA Champions League. Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Dusan Tadic bezorgden Ajax in een uitverkochte Johan Cruijff ArenAmet hun goals een goede uitgangspositie voor de return in Kiev.

De basiself van de Amsterdammers kende slechts 1 verandering ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo. Door de afwezigheid van de geblesseerde David Neres keerde Van de Beek terug in de basis.

Direct belangrijk!
Er was slechts 1 minuut gespeeld toen de Johan Cruijff ArenA al mocht juichen. Van de Beek zorgde voor een ware bliksemstart. Na een hoge pass van Ziyech kon Tadic de bal panklaar leggen voor de inlopende Van de Beek, die met een lage schuiver doelman Boyko kansloos liet. Het schot was niet hard, maar toch genoeg om Ajax een voorsprong te bezorgen.

In de fase na de goal waren de Ajacieden vooral op de helft van de tegenstander te vinden. De opstomende Noussair Mazraoui en Nico Tagliafico zorgden voor onrust in de Oekraïnse verdediging. Ajax beloonde zichzelf niet en kreeg daar even later zelfs de rekening voor gepresenteerd. Andre Onana had nog een antwoord op de kopbal van Tamas Kadar uit een corner, maar de rebound van Tomasz Kedziora was hem te machtig: 1-1.

Comfortabel de kleedkamer in
Ondanks de tegentreffer was het Ajax dat het betere van het spel hield. Ziyech besloot het eens van afstand te proberen, en met succes! Zijn schot werd van richting veranderd en belandde in de verre hoek. Even later, vlak voor rust, werd het zelfs nog 3-1. De opgekomen Tagliafico had een afgemeten voorzet in petto voor Tadic, die de bal bij de 1e paal fraai binnen werkte.

In de tweede helft toonde Dynamo Kiev meer aanvallende intenties. Ajax werd vaker teruggedrongen op de eigen helft. In de 62e minuut zorgde dit er zelfs voor dat Matthijs de Ligt op de doellijn moest redden op een poging van Vitaly Buyalskiy.

Halverwege het tweede bedrijf kreeg Ajax weer grip op het spel, wat bijna leidde tot de 4e Amsterdamse treffer. Klaas Jan Huntelaar maakte bijna zijn 5e Europese doelpunt van het nog prille seizoen, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat.

Vlak voor tijd trof ook Ziyech het aluminium, zijn schot belandde op de paal. Het bleef zodoende bij 3-1. Al met al een prima overwinning, waardoor Ajax met een marge 2 van goals afreist naar Kiev.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20