Wervelend Ajax door naar play-offs Champions League
Datum: 14-08-2018  Bron: ajax.nl
Ajax heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de play-offs van de UEFA Champions League. In eigen huis wonnen de Amsterdammers met 3-0 van Standard Luik dankzij goals van Klaas Jan Huntelaar, Matthijs de Ligt en David Neres.

Dezelfde 11 als in Luik
Erik ten Hag koos voor de 11 spelers die vorige week dinsdag in Luik ook aan het vertrek stonden. Dat betekende dus – ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Heracles - de terugkeer van Nico Tagliafico, Frenkie de Jong, Lasse Schöne en Klaas Jan Huntelaar.

Standard op 1 plek anders
Michel Preud’homme liet zijn elftal van vorige week bijna intact. Alleen Orlando Sá was omgewisseld met Renaud Emond, die vorige week goed inviel.

Revanche
Bij Ajax heerste het gevoel dat er revanche moest worden genomen voor het puntenverlies tegen Heracles en de magere 2e helft in Luik. Dus moest er vanaf het 1e fluitsignaal op de openingsgoal worden gejaagd.

En dat deden de mannen van Ten Hag. In de eerste 5 minuten in de sfeervolle, Champions League ademende Johan Cruijff ArenA had Ajax al 3 corners gekregen. Illustratief voor de aanvallende intenties.

1-0!
Die intenties werden beloond. Na een half uur was daar dan de verdiende voorsprong. Tagliafico zette vanaf de achterlijn voor en Huntelaar werkte uitstekend binnen, 1-0! Alweer zijn 4e Europese treffer van dit prille seizoen.

De sfeer kwam er nog beter in en de spelers gingen mee op het geluid. Vier minuten na de openingsgoal was het al 2-0. De Ligt kopte via Emond binnen. Net als in Luik stond Ajax bij rust met een fijne marge voor.

3-0
Maar de 2e helft moest anders dan in Luik. Dat wist iedereen. Gelukkig ging het anders, want al na 1 minuut scoorde Neres na een weergaloze aanval via Tagliafico en Dusan Tadic de 3-0!

Er was een klein uur gespeeld toen Standard zich liet zien. Aanvoerder M’Poku kegelde de bal op de paal. Ajax liet het tempo wat zakken, waardoor de Belgische formatie bij balverlies van de thuisploeg sneller richting Onana kon. En als dat balverlies dan op 20 meter voor het doel werd geleden, was het helemaal link. Maar Standard kon er weinig mee uitrichten. Neres was in de tegenaanval zelfs bijna weer succesvol. Ajax zette weer wat aan, invaller Kristensen bediende in de 78e minuut Huntelaar die Ochoa op z'n pad vond.

Next stop: Kiev
Standard vocht voor z'n laatste kans, maar als de Belgen er al eens doorheen kwamen, voorkwam Onana een tegentreffer. Zo bleef het 3-0 en speelt Ajax volgende week woensdag in de play-offs tegen Dynamo Kiev. Wederom thuis. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de UEFA Champions League.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20