Registreer nu!
Wachtwoord vergeten?
Ajax SW
Home
Bezoekers
Ajax Headlines
Ledenlijst
Informatie
Maak startpagina
RSS
Ajax
Programma
Uitslagen
Standen
Spelers
Scheidsrechters
Stadion
Merchandise
Interactief
Bekijk foto's

Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van Ajax? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

Ten Hag: 'Bekende tactiek van de Belgen'
© SupportersWereld.nl
© SupportersWereld.nl
Datum: 07-08-2018  Bron: ajax.nl
In aanloop naar het bezoek aan Standard Luik werd Ajax door de Belgen nadrukkelijk in de favorietenrol geschoven. Dat is volgens Erik ten Hag vooral een psychologisch spelletje, zo vertelde de trainer daags voor de heenwedstrijd op de persconferentie. ,,Dat is de bekende tactiek van België richting Nederland: In de rol van underdog kruipen.”

Ten Hag rekent juist op een gelijkopgaande strijd. ,,Natuurlijk hebben we er vertrouwen, maar zo nadrukkelijk als favoriet gesteld worden, lijkt me overdreven. Het is, nogmaals, een bekende tactiek. Daar voelen de Belgen zich sterk bij. Standard is een gerenommeerde club, een topclub. Ik schat de kansen 50/50 in. De vorm van 2 dagen gaat doorslaggevend zijn wie doorgaat.”

Trainer van Standard Luik, Michel Preud'homme, zei eerder op de dag dat zijn ploeg ‘Ajax uit de comfortzone gaat halen’. Een opmerking die aanvankelijk door Ten Hag enigszins met gefronste wenkbrauwen werd ontvangen.

,,Wat bedoelt-ie met comfortzone?”, counterde Ten Hag terug richting een Vlaamse journalist, om vervolgens na een korte uitleg zijn relaas te vervolgens. ,,We zullen ons eigen spel spelen. Dat past bij Ajax, die stijl en speelwijze die door de jaren heen altijd is gehanteerd, maar nu ook is geënt op nieuwe ontwikkelingen. Dit team, de spelers van nu, bepalen de manier van voetballen. Maar we gaan zeker van eigen kracht uit.”

Topsportklimaat
Onderwerp van gesprek was ook Ajax’ brede selectie. Ten Hag legde nogmaals uit waarom een grote groep goede voetballers noodzakelijk is. ,,Spelers spelen tegenwoordig seizoenen achter elkaar door. We hebben het WK gehad en nu alweer een vroeg begin van de competities. Dan heb je een grote groep nodig, ook om blessures op te vangen.”

,,Maar dat is topvoetbal, bij een topsportklimaat hoort concurrentie”, vervolgde Ten Hag. ,,Dat is alleen maar goed. De jongens moeten knokken, elkaar uitdagen. Daar worden ze individueel beter van, maar het team ook. En dat is precies wat de jongens willen: ze zijn ontzettend ambitieus.”

Strijdbare Schöne
Naast Ten Hag schoof ook Lasse Schöne aan. Symbolisch misschien wel. Als iemand weet hoe het is om voor z’n plek te vechten, is het de Deen wel. ,,Nee, niks nieuws voor mij. Het is mijn 7e seizoen bij Ajax en in de 6 voorgaande jaren heb ik altijd moeten knokken. Dit jaar is de concurrentiestrijd weer toegenomen. Dat is niet erg, daar word je alleen maar beter van.”

Schöne’s landgenoot Kasper Dolberg zal in Luik niet in actie komen. De spits is alweer een aantal weken uit de roulatie en Ten Hag weet niet wanneer hij zijn aanvaller terug kan verwachten. ,,Zorgen maken is een groot woord”, reageerde de coach op een vraag van een journalist. ,,Ik vind het vooral vervelend voor Kasper zelf. Hij heeft vorig seizoen een halfjaar gemist, maar kon gelukkig wel mee naar het WK, al hij daar een andere rol omdat hij weinig had gespeeld. Doodzonde dat dit nu weer gebeurd is, daardoor loop je achter de feiten aan. Ik hoop dat hij snel kan aansluiten, want wij hebben ‘m nodig.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Onana ziek, knieblessure Tagliafico
Ajax contracteert Lisandro Magallán
Matteo Cassierra keert terug naar Ajax
Ajax verhuurt Azor Matusiwa aan De Graafschap
Ajax verhuurt Sierhuis aan FC Groningen

Advertentie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
Ajax  VS  SC Heerenveen
Meer info

Advertentie

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
PSV Eindhoven
17  
48
2.  
Ajax
17  
46
3.  
Feyenoord
18  
36
4.  
Vitesse
18  
29
5.  
AZ Alkmaar
18  
28
6.  
FC Utrecht
18  
28
7.  
VVV-Venlo
18  
26
8.  
Heracles
18  
26
9.  
Fortuna Sittard
17  
20
10.  
SC Heerenveen
17  
20
11.  
ADO Den Haag
18  
20
12.  
Willem II
17  
19
13.  
FC Groningen
18  
18
14.  
PEC Zwolle
18  
18
15.  
FC Emmen
17  
17
16.  
Excelsior
18  
16
17.  
NAC Breda
17  
15
18.  
De Graafschap
17  
12