Ajax verzekert zich in Oostenrijk van Europees voetbal
Datum: 02-08-2018  Bron: ajax.nl
Ajax heeft het uitduel met Sturm Graz met 1-3 gewonnen. Klaas Jan Huntelaar (2) en Dusan Tadic zorgden voor de Amsterdamse doelpuntenproductie. Dankzij deze overtuigende overwinning is Ajax sowieso verzekerd van Europees voetbal. Om de Champions League te bereiken heeft het team van Erik ten Hag nog 2 hordes te nemen.

Ajax had een goede uitgangspositie voor de volgende ronde in de Champions League kwalificatie door de 2-0-overwinning in de Johan Cruijff ArenA. ,,Maar we zijn er nog niet", gaf Ten Hag daags voor de wedstrijd aan op de persconferentie.

Basisdebuut Tadic
De oefenmeester gaf Tadic voor het eerst een basisplaats in het wit-rood-wit. De Serviër, die zich vorige week al liet zien met een sterke invalbeurt, nam de plaats van Donny van de Beek in.

Tadic was ook de man van de 1e grote kans in de Merkur Arena. De Serviër kreeg via een mooie steekbal de bal van David Neres, maar kon de kans niet omzetten tot openingstreffer. Een inglijdende verdediger kon de stiftbal nog net tot corner verwerken. De man die wel het Oostenrijkse net vond, was Huntelaar. De spits nam een voorzet van Neres aan op de borst, om de bal vervolgens in 1 keer in de verre hoek te schieten!

Eerste goal van Tadic in het ⚪️🔴⚪️!
Vlak voor rust hadden de Amsterdammers, onder andere via Neres, de score nog kunnen uitbreiden. Maar Ajax zocht met een geruststellende 0-1-voorsprong de kleedkamer op. Na rust werd het nog mooier: Tadic bekroonde zijn basisdebuut met een treffer. Na een strakke voorzet van Noussair Mazraoui verdubbelde de aanvaller de score.

Na 55 minuten spelen kwam Daley Blind als linksback in het veld. De verdediger annex middenvelder verving Nico Tagliafico, die al geel op zak had. Later kwamen ook Van de Beek en Max Wöber nog in het veld.

Huntelaar met zijn tweede
In het laatste kwartier was het verzet van de Oostenrijkers duidelijk gebroken. De Ajacieden kregen meerdere kansen om het voor Sturm Graz nog pijnlijker te maken. In de 77e minuut deed Huntelaar dat dan ook, hij kreeg een strakke bal van Wöber en faalde niet 1-op-1 met doelman Siebenhandl. Vlak voor het eindsignaal kwam er nog een knullig moment, Andre Onana verwerkte een terugspeelbal van Matthijs de Ligt niet goed en de bal verdween in doel: 1-3.

Next stop ▶️ Luik
Ajax kan zich door deze overwinning opmaken voor de 3e voorronde van de UEFA Champions League, waar het op dinsdag 7 augustus Standard Luik treft. Eerst staat het duel in België op het programma, een week later komt Standard naar de Johan Cruijff ArenA. Om het hoofdtoernooi te bereiken staat Ajax na een eventuele zege op de Belgen nog een horde te wachten in de vorm van de Play-Offs.