Ajax verliest van Anderlecht in Olympisch Stadion
Datum: 13-07-2018  Bron: ajax.nl
In het Olympisch Stadion heeft Ajax het oefenduel met Anderlecht met 1-3 verloren. David Neres was vrijdagavond de doelpuntenmaker aan Amsterdamse zijde. Hakim Ziyech en Kasper Dolberg maakten hun 1e minuten na het WK, Donny van de Beek, Siem de Jong en Frenkie de Jong stonden voor het eerst weer in het veld na hun blessures.

Het affiche Ajax - Anderlecht bracht, mede door de het fraaie decor, heel wat nostalgie met zich mee. Onder de lampen van het Olympisch Stadion trad Ajax aan zonder Matthijs de Ligt (lichte klachten), Rasmus Kristensen en Nico Tagliafico. Ook Dusan Tadic, die nog van zijn vakantie geniet, was nog niet van de partij.

Uitverkocht Olympisch Stadion 🏟
Onder toeziend oog van 7000 Ajax-fans (alle beschikbare plaatsen waren bezet) begon het team van Erik ten Hag allesbehalve goed aan de wedstrijd. Ivan Santini schoot de Belgen op voorsprong, nadat captain Andre Onana in eerste instantie nog redding had weten te brengen.

Een aantal minuten later kwam het antwoord van Ajax. Een goede combinatie tussen Mitchel Bakker en Zakaria Labyad aan de linkerkant van het veld bracht de bal bij Ziyech. De spelmaker zette Neres 1-op-1 met doelman Didillon, de Braziliaan schoot hard binnen: 1-1.

Na de rust bracht Ten Hag zijn 1e wissels in. Luis Orejuela, Frenkie de Jong en Siem de Jong kwamen in het veld. De verse krachten konden het verschil niet maken, in de 20 minuten na rust kwamen de Belgen op 1-2 (via een penalty) en 1-3.

Trainingskamp 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
Zo eindigde het vriendschappelijke treffen met de Belgen in een teleurstelling. Zaterdag reist het team van Ten Hag richting Birmingham voor het trainingskamp. In Engeland treft Ajax de laatste voorbereidingen voor de belangrijke Champions League-kwalificatiewedstrijden tegen Sturm Graz.

Ajax - Anderlecht 1-3 (1-1). 17. Santini 0-1, 20. Neres 1-1, 57. Dimata 1-2, 65. Santini 1-3

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui (46. Orejuela), Schuurs, Wöber, Bakker; Van de Beek (46. F. de Jong), Eiting, Ziyech (46. S. de Jong); Labyad (79. Johnsen), Dolberg (66. Huntelaar), Neres.