Max Wöber fit voor Klassieker
Datum: 19-01-2018  Bron: ajax.nl
Verdediger Max Wöber is fit voor de Klassieker, zo gaf Erik ten Hag vrijdag aan tijdens zijn laatste perspraatje voor het beladen duel. De Oostenrijkse verdediger werd vorige week in het oefenduel met Duisburg nog vroegtijdig naar de kant gehaald, maar dat heeft geen gevolgen voor zijn inzetbaarheid tegen Feyenoord.

Voorzorg
Ten Hag legt uit waarom de 19-jarige Wöber tijdens de oefenwedstrijd in Portugal werd gewisseld. ,,We haalden hem vorige week uit voorzorg naar de kant, wilden absoluut geen risico met hem nemen. Het was ook al zijn 2e duel van de middag, nadat hij tegen Lyngby even had gespeeld."

Voor zondag is Wöber dus gewoon beschikbaar: ,,Deze week heeft hij op dinsdag na alles meegetraind", aldus Ten Hag.

Op de persconferentie werd de hoofdcoach ook gevraagd naar de nieuwe aanwinst Nico Tagliafico. De Argentijn heeft vorige week zijn eerste trainingsweek gehad in Amsterdamse dienst. In de Algarve maakte Tagliafico voor het eerst écht kennis met zijn nieuwe teamgenoten en dus de technische staf.

‘Tagliafico heeft duidelijk wat in zijn rugzakje’
Of de linksback tegen Feyenoord meteen in de basis staat? ,,Dat gaan we zondag zien. Hij heeft bevestigd wat ik op beelden heb gezien. Hij heeft zich makkelijk aangepast en heeft duidelijk al wat in zijn rugzakje”, aldus Ten Hag.

Nick Viergever
De ziekenboeg van Ajax is nog verre van leeg. Kasper Dolberg, Benjamin van Leer, Vaclav Cerny, Daley Sinkgraven en Nick Viergever zijn nog niet inzetbaar tegen Feyenoord. Het herstel van Nick Viergever gaat voorspoedig volgens Ten Hag: ,,Vorige week heeft hij een MRI gemaakt, de uitslag hiervan was positief. Het gips is er nu af en nu kan hij weer gaan opbouwen.”

De journalisten zijn daarnaast benieuwd of zondag ‘de hand van Ten Hag’ al zichtbaar is. ,,Als trainer ben je geen tovenaar. Het is onmogelijk om in 2 weken zoveel dingen naar je hand te zetten. Het zijn aanzetten waarvan we hopelijk zondag al wel wat gaan terugzien.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20