Ajax sluit 2017 door sterk eindschot winnend af
Datum: 24-12-2017  Bron: ajax.nl
Ajax heeft de 1e seizoenshelft én het kalenderjaar 2017 met een overwinning afgesloten. De Ajacieden klopten in de Amsterdam ArenA Willem ll door een sterk eindschot met 3-1. De Tilburgers namen na rust de leiding, maar door goals van Justin Kluivert, Kasper Dolberg en David Neres bleven de punten toch in de hoofdstad. Het verschil met koploper PSV werd teruggebracht tot 5 punten.

Ajax besloot met de zege een zeer turbulente week toch met een glimlach.. Midweeks verloren de Amsterdammers na strafschoppen bij FC Twente en was uitschakeling in de KNVB Beker een feit. Een dag later werd bekend dat Ajax afscheid neemt van Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp. De hoofdtrainer en de 2 assistent-coaches werden op non-actief gesteld.

Goed begin van Ajax, vervolgens terugval
De start van Ajax tegen Willem ll was veelbelovend. Al in de 1e minuut kwam Neres in kansrijke positie, maar het schot van de Braziliaan werd geblokt. Even later volgde opnieuw Amsterdams doelgevaar, nu met een grote kans voor Donny van de Beek. De middenvelder had de hoek voor het uitkiezen, maar mikte over.

Onderbroken door een sterke fase tussen de 20e en 25e minuut, viel Ajax vervolgens ver terug. Willem ll bleef betrekkelijk makkelijk overeind en kreeg zelfs ook 2 kansen, beide keren via Ismail Azzaoui. Op slag van rust kreeg de Tilburgse aanvaller een kans aangereikt door Andre Onana, maar de Kameroener herstelde zijn eigen fout.

Ajacieden gooien remmen los
Het thuispubliek hoopte dat Ajax na de rust direct orde op zaken zou stellen, maar het pakte aanvankelijk anders uit. Willem ll nam na een vlotte counter zelfs een voorsprong, via Fran Sol (0-1). Ajax moest vervolgens komen en deed dat dan ook, al sorteerde het niet direct effect. Neres was tot driemaal toe dreigend, maar óók ongelukkig, en de net ingevallen Siem de Jong zag een kopbal gekeerd worden door Branderhorst.

Het was uiteindelijk Kluivert die zijn ploeg over het dode punt hielp. De goal van de vleugelaanvaller was een kopie van afgelopen woensdag in Enschede: vanaf links naar binnen en de bal vol in de verre kruising laten belanden. Een wonderschone goal, maar ook de 2-1 mocht er zijn. Met name het voorbereidende werk. Neres dolde op de achterlijn zijn directe opponent en hield vervolgens knap het overzicht, waarvan Dolberg profiteerde.

Publiekswissel voor Ajax
Eindelijk was Ajax los en werd het publiek vermaakt. Ook bij de 3-1 van Ajax kreeg de handen van zijn fans op elkaar. Hakim Ziyech, die weer strooide met fijne passjes, speelde Siem de Jong door de as hard in. De middenvelder stelde met een hakje vervolgens Neres in staat om zijn goaltje mee te pikken. De Braziliaan kreeg vlak voor tijd een publiekswissel.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20