Dominant Ajax brengt spanning terug met overtuigende zege
Datum: 10-12-2017  Bron: ajax.nl
Ajax heeft op zeer overtuigende wijze de topper tegen PSV gewonnen. De Ajacieden waren in eigen huis met 3-0 te sterk voor de koploper van de Eredivisie. Na een doelpuntloze eerste helft lieten David Neres, Lasse Schöne en Donny van de Beek met hun goals de Amsterdam ArenA ontploffen van vreugde.

Door de zege bracht Ajax de spanning in de Eredivisie weer terug. Runner-up AZ heeft nu 5 punten achterstand op PSV, Ajax volgt weer op 2 punten daarachter. Woensdag brengen de Eindhovenaren een bezoek aan FC Groningen. Een dag later krijgt Ajax bezoek van Excelsior.

Missie duidelijk
Trainer Marcel Keizer had geen wijzigingen aangebracht in zijn basiself en koos voor dezelfde elf namen als acht dagen geleden tegen FC Twente. Zijn ploeg leed toen duur puntenverlies (3-3), waardoor de achterstand op PSV opliep tot 10 punten. De achterstand vanuit Amsterdams perspectief was dan ook duidelijk: winnen.

PSV hoefde niet zo nodig en richtte zich vooral op het verdedigende aspect. Ajax had veel balbezit, in de eerste helft zo’n 70 procent, maar tot veel grote kansen leidde het niet. De Amsterdammers kregen er eigenlijk 1, vlak voor rust. Een corner vanaf rechts werd verlengd en belandde bij Kasper Dolberg. De Deen had de bal voor het inknikken, maar mikte over.

Een kopie
De tweede helft gaf een identiek beeld als de eerste. Wederom was Ajax dominant en volop op zoek naar de openingstreffer. In de 55e minuut volgde opnieuw een grote kans op de openingstreffer. Na een afgemeten voorzet van Justin Kluivert kopte de vrijstaande Matthijs de Ligt over.

Het missen van die kansen bracht Ajax niet van de leg. Even later volgde de beloning in de vorm van de 1-0. PSV dacht opgelucht adem te kunnen halen toen een corner uit de doelmond werd weggwerkt, maar dat was buiten Neres gerekend. De Braziliaan nam de bal in één keer op de slof en zag zijn inzet in het PSV-doel verdwijnen: 1-0.

Ajax krijgt vleugels
De voorsprong gaf Ajax zienderogen vleugels, want vervolgens ging het hard. Schöne speelde zichzelf vrij en haalde diagonaal uit vanaf de rand van de zestienmeter. De pret was daarmee nog niet op, want Van de Beek maakte er ook nog 3-0 van, op aangeven van Neres.

De koers was daarmee gelopen. PSV ging nog wel op zoek naar een eretreffer, maar die kwam er niet, ondanks een kopkans van Luuk de Jong en een vrije trap van Marco van Ginkel op de lat.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Brobbey haakt geblesseerd af voor Oranje
Kroes begonnen als algemeen directeur bij Ajax
Gözübüyük scheidsrechter bij Sparta - Ajax
Balende Akpom: Heel frustrerend
Hato: Villa was in elk opzicht beter dan ons

Volgende wedstrijd

PEC Zwolle  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20