Oranje verslaat Roemenië, debuut Van de Beek
Datum: 15-11-2017  Bron: ajax.nl
Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond zijn laatste interland van 2017 winnend afgesloten. Op bezoek bij Roemenië werd met 0-3 gewonnen. Joël Veltman en Matthijs de Ligt speelden de gehele wedstrijd mee en konden tot hun tevredenheid een clean sheet overleggen.

De 3e geselecteerde Ajacied, Donny van de Beek, begon niet in de basis, maar toch werd het voor hem een gedenkwaardige avond. De middenvelder kwam 8 minuten voor tijd in de ploeg en maakte zijn Oranje-debuut. Van de Beek was de vorige 2 interlandperiodes ook al van de partij, maar kwam toen niet aan spelen toe.

Oranje maakte na een doelpuntloze 1e helft na de rust het verschil. Kort in het 2e bedrijf tekende Memphis Depay voor de openingstreffer. Na een klein uur spelen verdubbelde Ryan Babel de score (0-2). Voor de oud-Ajacied was het zijn 1e interlandgoal sinds mei 2008. In het laatste halfuur verdedigde het Nederlands elftal succesvol zijn voorsprong. Sterker nog, Luuk de Jong maakte er ook nog 0-3 van.