Keizer: ‘Voor ons prima dat we 2 goede spitsen hebben’
Datum: 03-11-2017  Bron: ajax.nl
Tijdens de persconferentie voorafgaand aan Ajax - FC Utrecht was de spitsendiscussie (wederom) onderwerp van gesprek. Kasper Dolberg heeft in Klaas Jan Huntelaar, die de laatste weken in de punt van de aanval stond, een meer dan geduchte concurrent. Trainer Marcel Keizer is duidelijk over de situatie: ,,Huntelaar en Dolberg gaan gewoon een heel seizoen de concurrentie aan voor de spitspositie.”

Wie is de 1e spits voor Ajax? ,,Dat is lastig te zeggen”, aldus Keizer. ,,Klaas heeft een serie wedstrijden in de basis gestaan en heeft het prima gedaan. Kasper heeft een mindere periode gehad, maar hij is op de weg terug.”

Dolberg als linksbuiten
In de uitwedstrijd tegen Willem II stonden zowel Huntelaar als Dolberg aan de aftrap. Laatstgenoemde verving de geblesseerde Amin Younes als linksbuiten. Ondanks dat Dolberg er in zijn jeugd veel speelde, was het geen daverend succes in Tilburg, beaamt ook Keizer. ,,We kozen voor Kasper én Klaas Jan omdat Willem II met 5 verdedigers speelde. Het pakte niet optimaal uit. Dat wil overigens niet zeggen dat we het niet nog een keer gaan proberen.”

'Superprof'
Op het moment dat Huntelaar in Amsterdam arriveerde afgelopen zomer was de boodschap duidelijk: Dolberg was 1e spits. ,,Huntelaar weet dat er van tevoren afspraken zijn gemaakt”, zegt Keizer. ,,Hij pakt nu zijn kans en is belangrijk voor het team. Klaas is een superprof. Veel jongens hebben daar wat aan.”

Tijdens de voorlaatste training voor het duel met FC Utrecht werden de spitsen individueel getraind door Dennis Bergkamp. Huntelaar werd eerst onder handen genomen, vervolgens was Dolberg aan de beurt om af te werken op doelman Kostas Lamprou.

FC Utrecht
Wie er tegen FC Utrecht in de spits staat, liet Keizer nog in het midden. Wel weet de coach waar de krachten liggen van de tegenstander. ,,FC Utrecht speelt altijd volgens een duidelijk plan, ze staan erg goed georganiseerd. Daarnaast is Ajax - FC Utrecht een wedstrijd waar altijd wat extra’s op het spel staat.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20