Dolberg leidt Ajax naar 2e ronde KNVB Beker
Datum: 21-09-2017  Bron: ajax.nl
Ajax heeft zich geplaatst voor de 2e ronde van het toernooi om de KNVB Beker. Het team van Marcel Keizer was met 1-5 te sterk voor de amateurs van Scheveningen. Kasper Dolberg was met 3 goals en een assist uitblinker in Den Haag. Siem de Jong en Ruben Koorndijk (eigen doelpunt) maakten de andere Ajax-treffers.

Als 33-voudig landskampioen aantreden tegen amateurs uit de derde divisie: alleen een monsterscore is dan eigenlijk genoeg om met een échte big smile het veld af te stappen. Die bleef uit voor Ajax, al was het begin spetterend. Dolberg opende in de 5e minuut de score met een verwoestend schot. Na 660 minuten zonder goal ongetwijfeld een heerlijk gevoel voor de Deen.

Debuut Van Leer en Orejuela, rentree Siem de Jong
Het lukte Ajax niet meteen door te drukken. Na de snelle openingsgoal (en een paar andere kansjes) kwam Scheveningen er in het akelig lege stadion van ADO Den Haag een paar keer gevaarlijk uit. Zoals aangekondigd had Keizer zijn team flink gewijzigd. Siem de Jong beleefde zijn rentree als Ajacied, Benjamin van Leer en Luis Orejuela debuteerden en Max Wöber stond voor het eerst in de basis.

De Jong verdubbelt score vlak voor rust
Pas tegen de rust stapelden de mogelijkheden zich weer op voor Ajax en verscheen de 0-2 op het scorebord. Dolberg bediende met een perfecte voorzet vanaf links de inlopende Siem de Jong, die van dichtbij raak kopte. In de tweede helft liep Ajax verder uit door een eigen doelpunt van Koorndijk. Daar ging een mooie combinatie van De Jong en Dolberg aan vooraf, waarna uit een duel tussen Neres en Koorndijk de bal het doel in verdween.

Rog held van Scheveningen, hattrick Dolberg
Barry Rog groeide uit tot de held van het Scheveningse publiek door de 1-3 binnen te knallen en zo een streep door de clean sheet van Van Leer te halen. Ondanks de tegentreffer werd het niet meer spannend. Dolberg bekroonde zijn prima wedstrijd in de slotfase met nog twee goals: een hard schot van dichtbij (inclusief zelf opgezette aanval) en een penalty.

Redelijk tevreden terug naar Amsterdam
Het liefst had Ajax met de kracht van een vloedgolf Scheveningen het bekertoernooi uitgespoeld. Dat scenario bleef uit, maar met een 1-5-zege, de hattrick van Dolberg en een ticket voor de volgende ronde mag Marcel Keizer tevreden zijn.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20