Ajax vloert VVV na rust, hoofdrol Van de Beek
Datum: 28-08-2017  Bron: ajax.nl
Ajax heeft drie punten overgehouden aan het uitduel met VVV-Venlo. Donny van de Beek en David Neres bezorgden Ajax zondag de 0-2-zege in Limburg. De Oostenrijkse aanwinst Maximilian Wöber maakte vlak voor tijd zijn debuut.

Donny van de Beek zal zich maandag met een goed gevoel voor het eerst bij het Nederlands elftal melden. De middenvelder had een groot aandeel in de overwinning op VVV. Met een goal en een assist was hij belangrijk voor Ajax in warme Venlo.

Het team van Marcel Keizer kon wel wat positiviteit gebruiken. Drie dagen na de dramatische Europese uitschakeling in Noorwegen was een goed resultaat meer dan gewenst. Met name ook om de matige competitiestart wat naar de achtergrond te verdringen.

Twee wijzigingen
De opstelling van Ajax was op twee posities gewijzigd. Vaclav Cerny verving de geblesseerde Justin Kluivert (bovenbeen) en Frenkie de Jong kreeg de voorkeur boven Lasse Schöne.

Op het stroperige kunstgras van De Koel hield de promovendus zich voor rust eenvoudig staande. Ondanks het feit dat Ajax in het eerste half uur liefst 80 procent balbezit had, was dat in de kansenverhouding niet terug te zien. VVV hield dapper stand en dook zo nu en dan voor het doel van Andre Onana op. Een uithaal van Van de Beek en een grote kans voor Amin Younes (krulde de bal langs de kruising) waren de enige echte wapenfeiten van Ajax in de eerste driekwartier.

Goals Van de Beek en Neres
Na rust verschenen de verse krachten Klaas Jan Huntelaar en David Neres als vervangers van Cerny en Mitchell Dijks aan de aftrap. Huntelaar bewees na tien minuten direct zijn waarde door een fijne voorzet van Amin Younes panklaar voor de voeten van de Van de Beek te koppen. Met een ferme knal bracht Van de Beek Ajax vervolgens op voorsprong in Venlo: 0-1. Het was zijn derde goal dit seizoen, maar pas zijn eerste Eredivisiegoal ooit.

Een kwartier na de openingstreffer was Van de Beek opnieuw belangrijk. Met een bekeken pass gaf hij de bal perfect mee aan invaller Neres. De Braziliaan liftte de bal vervolgens met gevoel in het doel: 0-2. De tweede treffer zorgde voor opluchting bij de Ajacieden.

Debuut Wöber
In de slotfase maakte Maximilian Wöber zijn debuut. De 19-jarige aanwinst uit Oostenrijk loste tien minuten voor tijd De Jong af. Met de van Rapid Wien overgekomen verdediger binnen de lijnen kreeg Ajax nog kansen op meer. Huntelaar was in de buurt van een treffer, maar keeper Unnerstall voorkwam een derde Ajax-doelpunt.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20