Ajax wacht zware klus in Trondheim
Datum: 17-08-2017  Bron: ajax.nl
Ajax heeft in de play-offs van de UEFA Europa League met 0-1 verloren van Rosenborg BK. In de Amsterdam ArenA zorgde Samuel voor de enige treffer van de avond. Volgende week wacht in Trondheim een zware opdracht voor de Ajacieden om de groepsfase van de UEFA Europa League nog te bereiken.


Sánchez
Net zoals tegen Heracles Almelo was Davinson Sánchez de belangrijkste afwezige. De laatste dagen is er veel rumoer rondom zijn persoon vanwege een eventuele transfer. Mitchell Dijks verving de Colombiaan wederom in de basis waardoor Nick Viergever doorschoof en samen met Matthijs de Ligt het centrale duo vormde. In de voorhoede gaf Marcel Keizer de voorkeur aan David Neres. De Braziliaan stond voor de eerste keer dit seizoen in de basis. Justin Kluivert was hiervan het slachtoffer en begon op de bank.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Ajax wist niet gevaarlijk te worden door slordig spel. In de veertiende minuut werden de Ajacieden wakker geschud. Captain Joël Veltman kon ternauwernood een kopbal van Nicklas Bendtner van de lijn halen nadat Andre Onana al was uitgespeeld.

Younes
Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Ajax meer in zijn spel en werd het gevaarlijker. Amin Younes was het dichtst bij een treffer. De Duitser wist een paar keer met zijn kenmerkende dribbel zijn tegenstander te verschalken. Na een halfuur spelen voorkwam doelman André Hansen een goal van de linksbuiten en tikte het schot over. Ook Donny van de Beek, die het net al goed wist te vinden in Europa, kwam een aantal keer gevaarlijk voor het Noorse doel. De grootste kans in de eerste helft was voor Neres. Hij raakte de bal echter totaal verkeerd waardoor beide ploegen met 0-0 de rust in gingen.

Aan het begin van de tweede helft liet Keizer Kluivert en Klaas Jan Huntelaar warmlopen. Na een uur spelen greep de coach in. Kluivert kwam in het veld voor David Neres. Zeven minuten later bracht hij ook Huntelaar. De spits verving Kasper Dolberg. Het gevaar kwam in eerste instantie van De Ligt, hij was tot twee keer toe gevaarlijk bij een corner. Eén keer stuitte hij op de Noorse verdediging en de tweede keer kopte hij teveel naar de grond waardoor de bal over ging.

Slordig
Ajax bleef slordig in zijn spel en het tijdrekken, waar Rosenborg in de eerste helft al mee begon, hielp de Amsterdammers nog minder. In de 77ste minuut kwam de ploeg van Kare Ingebrigtsen, die nog nauwelijks gevaarlijk werden, zelfs op voorsprong. Adenyi Adegbenro Samuel werd de diepte ingestuurd waarna de Nigeraan de bal achter Onana werkte.

De Ajacieden wisten in de slotfase niet meer gevaarlijk te worden, waardoor Ajax ook de vierde wedstrijd van het seizoen niet winnend afsloot. De Amsterdammers staan voor een zware opgave om de groepsfase van de UEFA Europa League nog te bereiken. Volgende week moet in Trondheim een 0-1 achterstand goed gemaakt worden.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20