Ajax speelt in doelpuntrijk duel gelijk tegen Hull City
Datum: 28-07-2017  Bron: ajax.nl
Ajax speelde vrijdagmiddag gelijk in een besloten oefenduel tegen Hull City. Na het gelijkspel tegen Nice in de derde voorronde van de UEFA Champions League kregen de reserves van die wedstrijd de mogelijkheid om de nodige speelminuten te maken. Op deze manier krijgt Marcel Keizer een selectie waarvan iedereen fit en op niveau is. De goals tegen Hull City werden gemaakt door Frenkie de Jong, Klaas Jan Huntelaar en Vaclav Cerny.

Vliegende start
Al na vijf minuten keek Ajax tegen een achterstand aan. Nadat centrale verdediger Leon Bergsma de bal verkeerd had geraakt, profiteerde ex-AZ’er Markus Henriksen. Nog geen twee minuten later kreeg Cerny het op zijn heupen. Met een mooie dribbel langs drie Hull-verdedigers creëerde hij een kans voor De Jong, die via een Engels been met enig fortuin raak schoot: 1-1.

Vervolgens waren er goede kansen voor het bezoekende team van de Russische coach Leonid Sloetski. Een fout van Noussair Mazraoui leidde een kans in voor Abel Hernandez. De Uruguayaan wist alleen niet te profiteren. Een kleine minuut later was het opnieuw Henriksen die gevaarlijk werd, maar hij stuitte op doelman Benjamin van Leer.

Na de kansen van The Tigers te hebben overleefd, kwam Ajax beter in zijn spel. In de 17e minuut stuurde De Jong met een steekbal Mitchell Dijks weg. De linksback gaf de bal voor waarna Huntelaar binnen wist te werken: 2-1.

Ajax geeft voorsprong weg in slotfase
Na rust werd Mateo Cassierra gebracht voor Mazraoui. De Colombiaan kwam achter Huntelaar te spelen als schaduwspits. Na zeven minuten in de tweede helft wist Cerny Ajax op een grotere voorsprong te brengen. De linksbuiten schoot op aangeven van De Jong de 3-1 achter doelman Allan McGregor.

Dertien minuten voor tijd kwam Darren Sidoel in de ploeg voor linksback Dijks. Hij nam centraal achterin de positie over van Damil Dankerlui die op zijn beurt naar de linkerkant opschoof. Vlak voor deze wissel was Hull City op 3-2 gekomen, door een droge schuiver van Daniel Batty. In de 85e minuut gaf het jeugdige Ajax de voorsprong zelfs nog uit handen. James Weir zorgde voor een gelijke stand op sportcomplex de Toekomst.

Scoreverloop: 5. Henriksen 0-1, 7. De Jong 1-1, 17. Huntelaar 2-1, 53. Cerny, 3-1, 76. Batty 3-2, 85. Weir 3-3

Opstelling Ajax: Van Leer, Zeefuik, Dankerlui, Bergsma, Dijks (77. Sidoel), Eiting, De Jong (88. Flemming), Mazraoui (45. Cassierra), Neres, Huntelaar, Cerny