Besloten oefenduel eindigt in 3-3
Datum: 15-07-2017  Bron: ajax.nl
De hoofden van de Ajacieden staan totaal niet naar voetbal, maar zijn vooral bij Abdelhak Nouri die vorige week getroffen werd door hartritmestoornissen en daaraan ernstige hersenschade heeft overgehouden. Toch werd er vandaag een besloten oefenduel gespeeld, want over anderhalve week staat de wedstrijd tegen OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League al op het programma. Racing Genk was vandaag de tegenstander op sportcomplex de Toekomst. Het duel eindigde in een 3-3-gelijkspel.

De Belgen sloten hun trainingskamp in het Gelderlandse Garderen af met het oefenduel in Amsterdam. Het duel was de eerste van twee oefenduels op deze zaterdag voor de Ajacieden. Marcel Keizer koos voor David Neres, Kasper Dolberg en Justin Kluivert in de voorhoede.

Bliksemstart
Ajax begon alleraardigst aan de wedstrijd en al na twee minuten lag de bal in het mandje. Justin Kluivert stoomde op de linkerkant door en schoof de bal laag achter doelman Nordin Jackers. De goede start voor de Amsterdammers kreeg een vervolg door een treffer van Hakim Ziyech. Hij scoorde na een aanval die de spelmaker zelf opzette. Een lange bal richting David Neres kwam via Donny van de Beek terug bij Ziyech die hard over de grond afrondde. Na 12 minuten spelen stond 2-0 op het scorebord.

In de zestiende minuut werd Albert Stuivenberg, trainer van Genk, gedwongen tot zijn eerste wissel. Joachim Maehle had last van een enkelblessure en werd vervangen. De Ajacieden wisten aan de bliksemstart geen passend vervolg te geven. In de 21e minuut maakte Mbwana Samatta de aansluitingstreffer voor de Belgen. Vijf minuten later zorgde Trossard voor een gelijke stand. Met 2-2 gingen de heren aan de thee.

Het tweede bedrijf begon met een kans voor Genk, een goede redding van Norbert Alblas voorkwam een achterstand. David Neres anticipeerde in de 56e minuut goed op een lange bal. Met zijn hoofd kon hij de bal aantikken voordat de doelman erbij kon waarna de Braziliaan de bal simpel kon binnenschuiven. Davinson Sanchez, die deze week wat last had van een blessure, werd vervangen door Damil Dankerlui.

Jongelingen
In de 75e minuut was het basisteam van Keizer moegestreden en kregen veel spelers uit Jong Ajax de kans om zich nog te tonen. Noa Lang, Kaj Sierhuis, Reda Boultam, Dani de Wit, Teun Bijleveld, Zian Flemming, Danilho Doekhi, Darren Sidoel en Azor Matusiwa kwamen in het veld. Een prachtige treffer van dit jongelingenlegioen werd helaas afgekeurd wegens buitenspel. Kaj Sierhuis kreeg last van zijn arm, hij werd uit voorzorg vervangen door Mees de Wit.

In de blessuretijd van het duel kreeg Genk nog een penalty, deze werd benut door Siebe Schrijvers. Het eerste duel na deze vreselijke week eindigde dus in een 3-3 gelijkspel. Komende week speelt Ajax nog een oefenduel in en tegen Olympique Lyon in de voorbereiding op het duel voor de Champions League.

Scoreverloop: 2. Kluivert 1-0, 12. Ziyech 2-0, 21. Samatta 2-1, 25. Trossard 2-2, 56. Neres 3-2, 90+1. Schrijvers 3-3,

Opstelling Ajax: Alblas; Veltman, Sanchez, De Ligt, Viergever; Schöne, Van de Beek, Ziyech; Neres, Dolberg, Kluivert.

Opstelling Genk: Jackers, Brabec, Samatta, Trossard, Colley, Malinovskyi, Buffel, Uronen, Berge, Manuel, Maehle
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20