Bosz: ‘Uitstekende middag geweest’
Datum: 12-02-2017  Bron: ajax.nl
Peter Bosz had weinig woorden nodig om Ajax’ voetbalmiddag tegen Sparta treffend te omschrijven. ,,Het is een uitstekende middag geweest’’, concludeerde de Ajax-trainer kort na de 2-0-overwinning. ,,Dit was een goede overwinning van Ajax.’’

,,We speelden tegen een heel compact voetballend Sparta en kregen de eerste helft niet veel kansen’’, keek Bosz terug op de relatief zorgeloze voetbalmiddag, waarop vooral de herdenking van clubicoon Piet Keizer tot de verbeelding sprak. ,,Het was wel onze bedoeling Sparta veel te laten lopen, om daarna te profiteren. We scoorden voor en na rust, dan zit het mee. Verder hebben we wel kansen gehad, maar deze niet afgemaakt. En vlak voor tijd had het nog 2-1 kunnen worden. Maar dat gebeurde dus niet.’’

‘Perfect omschakelmoment’
Bosz riep tijdens het persmoment vooral één wedstrijdmoment van zijn Ajacieden in herinnering. Het was de wijze waarop de 2-0 werd ingeleid. Ajax schakelde razendsnel om, waarna Kasper Dolberg op aangeven van Hakim Ziyech toesloeg. ,,Een perfect omschakelmoment’’, oordeelde de Ajax-trainer over de aanval die aan de treffer voorafging.

,,Helaas hebben we er geen 3-0 of 4-0 van gemaakt. Dat is vooral ook jammer voor de supporters’’, liet Bosz blijken dat er ook wel degelijk iets te wensen over bleef. Effectiever omspringen met kansen, lijkt een belangrijk doel voor de laatste maanden van het seizoen. ,,Uiteindelijk heeft deze wedstrijd voor donderdag (uitduel met Legia Warschau, red.) geen problemen opgeleverd. Het is een uitstekende middag geweest.’’