Jong Ajax verzuimt te winnen na rode kaart FC Den Bosch
Datum: 01-09-2018  Bron: ajax.nl
Jong Ajax heeft vrijdagavond aan het uitduel met FC Den Bosch 1 punt overgehouden. De ploeg van Michael Reiziger speelde 45 minuten met 1 man meer, maar kwam na vele gemiste kansen niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Jurgen Ekkelenkamp maakte zijn 2e van het seizoen.

Het duel begon dramatisch voor de Ajacieden. Stefano Beltrame zette FC Den Bosch al na 8 minuten op voorsprong. Een extra tegenvaller voor Jong Ajax was het uitvallen van Noa Lang. De middenvelder raakte geblesseerd aan zijn knie en werd vervangen door Saku Ylätupa.

Kaj Sierhuis had na 20 minuten de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar zijn poging eindigde naast het doel van FC Den Bosch. De goaltjesdief zag 10 minuten later een kopbal wederom rakelings langs de verkeerde kant van de paal vliegen. In de tussentijd had ook FC Den Bosch een grote kans verzuimd.

Kaartenregen in Den Bosch
FC Den Bosch leek onbezorgd de rust te halen, toen de ploeg met 10 man kwam te staan. Een akkefietje met Navajo Bakboord kwam Oussama Bouyaghlafen duur te staan. De aanvaller ontving een 2e gele kaart en kon vertrekken. Het was binnen 45 minuten spelen al de 6e gele kaart die scheidsrechter Christian Mulder uitdeelde.

Jong Ajax maakte pas in de 75e minuut gebruik van de man-meer-situatie. Jurgen Ekkelenkamp schoot de bal in het dak van het doel: 1-1! Kaj Sierhuis leek zelfs op weg naar de 1-2, maar zijn treffer werd afgekeurd. Ook vlak voor tijd wisten Sierhuis en de ingevallen Danilo Pereira hun grote kansen niet te verzilveren. De Ajacieden bleven steken op 1-1.

Eenmaal in Amsterdam zwaait Reiziger een aantal spelers uit vanwege de aankomende interlandweek. Voor Jong Ajax staat er maandag 10 september om 20:00 uur weer een uitdaging te wachten. Dan mogen ze op bezoek bij Jong AZ.

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren; Bakboord, Schuurs, Botman (70. Bijleveld), Bakker; Ekkelenkamp, Jensen, Gravenberch; Kühn (53. Pereira), Sierhuis, Lang (10. Ylätupa)

Scoreverloop: 1-1 (1-0): 8. Beltrame 1-0, 75. Ekkelenkamp 1-1.