Ajax verliest in Eindhoven, landstitel voor PSV
Datum: 15-04-2018  Bron: ajax.nl
Voor het eerst dit seizoen verloor Ajax een topper en niet zo zuinig ook. De ploeg van trainer Erik ten Hag ging met 3-0 de boot in tegen PSV. Een nederlaag met grote gevolgen, want de Eindhovenaren zijn daardoor niet meer te achterhalen en veroverden hun 24e landstitel. Ajax stond diep in de 2e helft met 9 man na rode kaarten voor Nico Tagliafico en Siem de Jong.

Opwindende openingsfase
In een zeer opwindende openingsfase golfde het spel op en neer. Ajax liet achterin wat steekjes vallen waar PSV niet van profiteerde en Ajax sneed een paar keer prachtig door de Eindhovense defensie heen zonder Jeroen Zoet te kunnen verontrusten. Het 1e grote gevaar van PSV kwam in de 13e minuut, maar met een geweldige reflex keerde Andre Onana met zijn voet de inzet van Luuk de Jong.

Ajax antwoordde direct. Met een schitterende actie zette Hakim Ziyech Jorrit Hendrix weg, maar de harde pass kon Donny van de Beek niet onder controle krijgen.

Ajax op achterstand
In de 24e minuut kwam Ajax op achterstand. Max Wöber greep slecht in en PSV was weg. Matthijs de Ligt redde in eerste instantie nog op de inzet van Hirving Lozano maar de rebound was voor Gaston Pereiro, 1-0. Het was al de 12e keer dit seizoen dat Ajax op een achterstand kwam…

Bijna 1-1 door Huntelaar
Ajax leek in de 32e minuut gelijk te komen. Ziyech verzond een magistrale crosspass op Veltman, die de bal op zijn beurt aan Klaas Jan Huntelaar gaf. De spits zag zijn inzet helaas uitstekend gered door Jeroen Zoet. Zowel Huntelaar als Zoet moest echter daarna worden behandeld.

PSV verdubbelt score
De kansen van Ajax om ook deze topper tot een goed einde te brengen waren in de 38e minuut tot bijna nul gereduceerd. Onana stond machteloos op een geplaatste kopbal van Luuk de Jong, 2-0.

Bergwijn tilt stand naar 3-0
In de tweede helft nam Ten Hag alle risico. Verdediger Max Wöber maakte plaats voor Siem de Jong. Het had niet het gewenste effect. In de 54e minuut schoot Steven Bergwijn PSV naar 3-0.

Even leek David Neres de stand een beetje dragelijker te maken, maar zijn inzet draaide net naast. 20 minuten waren er nog te gaan toen ook Kasper Dolberg zijn opwachting maakte. De net herstelde spits verving Huntelaar.

Rood Tagliafico en Siem de Jong
Ajax kreeg in het slot van de wedstrijd nog meer te incasseren. Nico Tagliafico kreeg zijn 2e gele kaart en kon dus vertrekken. Hij zou sowieso al geschorst zijn voor aanstaande donderdag. Maar ook invaller Siem de Jong kon met nog 9 minuten te spelen inrukken. Hij raakte in een uiterste poging de bal te spelen Santiago Arias vol op de achillespees.

Zo eindigde de wedstrijd in mineur. Ajax liet zich van een slechte kant zien en moet in de laatste 3 duels de 2e plaats zien vast te houden.