Titel heel ver weg na verlies bij Vitesse
Datum: 04-03-2018  Bron: ajax.nl
Een dramatische middag voor Ajax in Arnhem: door een 3-2-nederlaag tegen Vitesse is de landstitel heel ver weg. Koploper PSV heeft nu 10 punten voorsprong.

Met nog 8 wedstrijden te gaan, wordt het een ongelofelijk moeilijke opdracht het gat met de Eindhovenaren nog te dichten. Tegen Vitesse keek Ajax vanaf de 16e minuut tegen een achterstand aan. Goals van Mateo Cassierra en Siem de Jong waren niet genoeg om de nederlaag te voorkomen.

Wöber terug in de basis
Max Wöber keerde tegen Vitesse terug in de basiself, de Oostenrijker verving de geblesseerde Frenkie de Jong. Wöber vormde het centrale duo met Matthijs de Ligt. De 20-jarige verdediger stond in het duel met PSV (10 december 2017) voor het laatst in de basis bij Ajax. Siem de Jong nam opnieuw de honneurs waar in de spits.

Ook Lasse Schöne stond op het opstellingsformulier. De ervaren Deense middenvelder was fit genoeg om weer in de basis te beginnen. Dit ging ten koste van Carel Eiting, die op de bank plaats moest nemen.

Zondagsschot Foor
Het eerste kwartier leek er niets aan de hand voor Ajax, het team van Erik ten Hag controleerde de wedstrijd. Tot aan minuut 16 waarin Foor een afgeslagen corner van grote afstand vlammend in de kruising jaagde. Na dit zondagsschot van de Vitesse-middenvelder waren de Ajacieden het spoor bijster. De Amsterdammers werden op een aantal kleine speldenprikjes na niet meer gevaarlijk.

In het 2e bedrijf kwam Ajax niet beter in het spel. Na 57 minuten spelen in de GelreDome verdubbelden de Arnhemmers de score. Geklungel van Wöber werd genadeloos afgestraft door Bryan Linssen.

Cassierra maakt het nog even spannend
2 minuten later greep Ten Hag in: Mateo Cassierra en Amin Younes kwamen in de ploeg voor Wöber en Justin Kluivert. Het verse bloed had meteen effect, Cassierra kopte de aansluitingstreffer achter doelman Pasveer. Younes was met een bal op de paal vervolgens dicht bij de gelijkmaker.

De aanvallende wissel zorgde naast gevaar van Ajax ook voor ruimte voor de Arnhemmers. In plaats van de gelijkmaker van Ajax kwam Vitesse na 70 minuten spelen op 3-1. Bryan Linssen maakte na een doorgekopte vrije trap zijn 2e van de middag. In de slotfase kwam Ajax via Siem de Jong nog op 3-2 maar meer zat er niet in.