Ajax laat punten liggen in Twents spektakelstuk
Datum: 03-12-2017  Bron: ajax.nl
Ajax heeft een week voor de topper tegen PSV 2 punten laten liggen. Het team van Marcel Keizer gaf 2 keer een voorsprong weg in Enschede. Het spektakelstuk in de Grolsch Veste eindigde in 3-3. Lasse Schöne (2) en Justin Kluivert zorgden voor de Amsterdamse treffers.

3-4-3
Keizer koos voor een 3-4-3-formatie tegen FC Twente. Frenkie de Jong had een basisplaats waardoor Deyovaisio Zeefuik, vorige week nog in de basis, op de bank plaatsnam. De voorhoede bleef met het trio Kluivert-Kasper Dolberg-David Neres ongewijzigd ten opzichte van vorige week.

Na een minuut stilte voor Dik Wessels trapte Donny van de Beek af in de Grolsch Veste. In de eerste minuten kreeg Twente wat kansen waardoor de Ajacieden wakker geschud waren. Na een kwartier spelen kwamen de Amsterdammers beter in het spel en werden ook meteen gevaarlijk, Neres en Dolberg verzuimden echter Ajax op voorsprong te schieten.

Masterclass Schöne
Het spel van Ajax ging een aantal keer te snel voor de Tukkers wat resulteerde in harde overtredingen. De vrije trappen die daarop volgden, waren goud waard voor de Amsterdammers. Schöne gaf een masterclass met twee rake vrije trappen: 1 rechtsonder in de hoek en 1 in de linkerkruising. De Deen zorgde voor een comfortabele ruststand: 0-2.

Centrale verdediger Stefan Thesker zorgde ervoor dat Ajax direct na rust weer opnieuw kon beginnen. Met een rake kopbal en prachtig afstandsschot was de Duitser een plaag voor de Amsterdammers.

Kluivert opnieuw belangrijk
Kluivert, vorige week 3 keer trefzeker tegen Roda JC, bracht het team van Keizer 10 minuten voor tijd weer op voorsprong. De linksbuiten kapte naar binnen en zijn schot verdween, via een Twents been, in de verre hoek.

De nieuwe voorsprong bleek niet genoeg voor de overwinning. In de 89e minuut kopte Tom Boere de bal na een vrije trap over Andre Onana waardoor de achterstand op PSV een week voor de onderlinge ontmoeting 10 punten kan worden.