Jong Ajax gelijk tegen Telstar, rentree Sinkgraven
Datum: 27-09-2017  Bron: ajax.nl
Jong Ajax heeft maandagavond gelijkgespeeld tegen Telstar. Op een goedgevulde Toekomst werd het in de slotfase dankzij een goal van Teun Bijleveld nog 1-1, nadat Jong Ajax ruim een uur op achterstand stond. Lichtpuntje aan Amsterdamse zijde was de terugkeer van Daley Sinkgraven, die een uur kon spelen na maandenlang blessureleed.

Trainer Michael Reiziger had naast Sinkgraven ook basisplaatsen ingeruimd voor Luis Orejuela en Maximilian Wöber. De aanvoerdersband was voor Noussair Mazraoui, die op de rechtsbuitenpositie werd geposteerd.

Goed begin Jong Ajax
Koploper Jong Ajax begon prima aan de wedstrijd, en had binnen 10 minuten al 3 keer kunnen scoren. Eerst was het Cassierra die de bal tegen keeper De Boer schoot, vervolgens hadden Dani de Wit en Dennis Johnsen het vizier niet op scherp staan.

Terwijl iedereen wachtte op het Amsterdamse openingsdoelpunt, viel ‘ie toch aan de andere kant. Benjamin van Leer kon eerst nog reddend optreden op een goede Telstar-kans, maar moest even later toch de bal uit het net vissen toen Van Huizen uit een hoekschop de 0-1 binnenkopte.

Jacht op gelijkmaker
Ook na rust was het initiatief voor Jong Ajax, al waren de kansen iets minder talrijk dan voor de rust. Cassierra zag een slot geblokt en verder kwam het gevaar vooral van Johnsen. Los van de Amsterdamse dadendrang moest er opgepast worden voor de counter, want Telstar kwam er af en toe nog gevaarlijk uit.

Eerste profgoal voor Bijleveld
Na 70 minuten wisselde Reiziger De Wit voor Zian Flemming en ging Jong Ajax nog meer drukken om de gelijkmaker te kunnen forceren. Het spel werd er niet beter van, maar toch kon Bijleveld na een rebound afdrukken en zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal laten aantekenen. Jong Ajax joeg door, kreeg met twee geweldige omhalen nog een paar grote kansen in blessuretijd, maar scoorde niet meer.

,,We begonnen goed", analyseerde Reiziger. ,,We creëerden veel en mooie kansen. Jammer dat 'ie er dan niet ingaat, zo hou je de tegenstander overeind. In de tweede helft ga je op zoek naar de gelijkmaker, dan ga je soms overhaast spelen. Dan wordt het moeilijk tegen een tegenstander die eigenlijk niet meer hoeft aan te vallen."

Slimmer omgaan met mogelijkheden
Reiziger zag een leuke slotfase. ,,We hadden het wel beter uit moeten spelen. Die kansen kwamen juist doordat we over de grond gingen spelen en niet alleen maar de lange bal hanteerden. Daar moeten we in het vervolg slimmer in zijn."

Door het gelijkspel gaat Jong Ajax aan kop met één punt voorsprong op naaste belager Fortuna Sittard.

Jong Ajax – Telstar 1-1 (0-1): 27. Van Huizen 0-1, 82. Teun Bijleveld 1-1

Opstelling Jong Ajax: Benjamin van Leer, Luis Orejuela, Deyovaisio Zeefuik, Maximilian Wöber, Daley Sinkgraven (60. Mauro Savastano), Carel Eiting, Damil Dankerlui (75. Teun Bijleveld), Dani de Wit (70. Zian Flemming), Noussair Mazraoui, Mateo Cassierra, Dennis Johnsen.